Nog maar eens een update

Het gaat niet hard met mij, alhoewel mijn energie minimaal is, neemt het wel iets toe en dat merk ik aan mijn activiteiten binnenshuis. Het advies gekregen om zoveel mogelijk rust te nemen en dingen doen voor wat mij uitkomt. Natuurlijk heb je verplichtingen zoals je huishouden en je dieren, dit gaat gewoon door en iedere dag een beetje en op een andere dag misschien iets meer.

Echter mijn fysieke klachten qua conditie nemen enerzijds toe. De rug iets minder en de zenuwpijnen in verband met de hernia gaat gelukkig wel goed. Nu ik niet meer werk ben ik ook minder vermoeid, tenzij er een hele slechte nacht is en die komt frequent nog voor. Brandende en vermoeide voeten, trekt harder door, zelfs in rust en mijn handen en vingers krijgen met tintelingen te maken. Hardkloppingen wanneer ik erg gestrest ben en dat kan door mentale zorgen zijn. Je probeert de link te leggen met de burn-out,  maar is dit het wel. Dit is zo moeilijk om vast te stellen en daarom bezig met huisarts om dingen uit te kunnen sluiten, die niets verontrustends vind.

Ik heb al heel wat uitslagen gekregen van het bloed en urine, wat goed is. Suikercontroles en cholesterol zijn op moment stabiel. Echo’s gemaakt van de nieren en blaas, en vonden iets verdachts bij de baarmoeder. Vandaar uit naar de gynaecoloog doorverwezen voor een inwendige echo en die vond een eivormig iets bij de eierstokken, wat er niet hoort en konden niet vaststellen wat het was. De buikscan moest daar uitsluitsel over geven. In het rijtje staat ook een neuroloog op de planning en ik dacht eerst het één dan het ander want het wordt allemaal toch wat te veel. Doch doordat ik zo’n pijn kreeg aan mijn voeten,  toch eerder een afspraak gemaakt met mijn huisarts om dit nader te laten onderzoeken door een neuroloog.

Afgelopen woensdag kreeg ik de uitslag van de buikscan die over het algemeen wel goed was, maar ze vonden weer iets bij toeval. Het ei was een cyste van 12 cm, goedaardig. Zo’n cyste was normaal heeft vrijwel iedereen en veroorzaakt gewoonlijk geen problemen. Het is in het begin klein en groeit door de jaren heen. Als het te groot is kan het problemen geven aan de organen in de omgeving. Pas als het groter is dan 10 cm verwijderen ze de cyste. Ook aan de andere kant was er een cyste, maar veel kleiner. Ze worden allebei verwijderd maar de bijkomstigheid was dat er een vaatvernauwing is gevonden bij de hoofdslagaders, kritisch is en hartinfarct kan veroorzaken.

Dit kan de verklaring zijn van mijn conditie, energievoorraad, de brandende voeten en tintelingen. De cyste kan wel eens de oorzaak van mijn blaasproblemen zijn. Kortom het geeft weer wat licht aan de horizon door de buikscan en anderzijds is het beangstigend en zorgelijk. Er wordt eerst spoedoverleg gepleegd met de vaatchirurg en dan afwachten wat verder wordt gedaan.

Verder met alles rustig aan blijven doen. Jammer dat het weer niet meewerkt maar volgende week zou daar verandering in komen. Ben zo toe aan een beetje zon en vrolijkheid. Met de regen geen zin om in de tuin te werken. Mijn hortensia’s doen het in ieder geval wel heel goed, zie foto boven de blogpost. Ben de voetbalwedstrijden aan het volgen, wel op de achtergrond, terwijl ik aan het borduren ben. Blij dat dit me rust geeft en hier een stukje werk van bijna een eindresultaat.

Met mijn honden gaat het goed, en de kat Noah ook prima. Die laatste wordt flink verwend sinds Mees en Sas er niet meer zijn. Ik mis ze nog steeds, ook mijn 2 konijntjes. Ik had zoveel tegenslag dit jaar en probeer daar toch positief onder te blijven.. In de laatste 2 dagen wordt Noah buiten flink opgejaagd en gepest door een eksterpaar en niet zo’n klein beetje. Ik vermoed dat er een nest in de buurt is of dat er jonge zijn die op de grond fladderen. Daarop besloten om hem even binnen te houden. Weet echter niet voor hoelang en heb de vogelbescherming om raad gevraagd maar heb nog geen antwoord.

Vorige week kreeg ik een pakketje van het nationaal ouderenfonds. Het was en envelop met daarin een vvv-cadeaukaart van €100,-. Dat was een flinke verrassing en natuurlijk heel blij er mee. Het was een gewonnen prijs van een puzzeloplossing. Een beetje geluk doet een mens goed.

 

Ik ga er voor nu mee stoppen. Moet nog wat eten en dan lekker voor de tv.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *