Afval dumpen

Een boswachter tweet een bericht over een bankstel wat in het bos geloosd wordt. Het raakt me en doet wat met mij, boos en verontwaardigd, ronduit schandalig maar vreemd vind ik het niet. Ik heb het niet over drugsafval of bedrijfsafval, want dit is iets wat met onwetendheid te maken heeft, dom en brutaal is, …ongeoorloofd. Gaat het om een bankstel, matras, stoelen, krukjes, noem maar op, je betaald je blauw om het door de gemeente te laten afhalen en zelfs brengen kost geld. Dat we er voor moeten betalen is prima, echter de hoeveelheid is niet meer normaal. Ik heb zelf een uitkering, verdien een klein zakcentje erbij door mijn vrijwilligerswerk, het is een harde dobber als je genoodzaakt bent een goedkoop matras te kopen voor zeg maar €100,00 en je moet daarboven op, €35,00 per m3 in Heerlen afdragen om het oude versleten matras te laten ophalen. Ik betaal dan liever, maar ik zou haast geneigd zijn te denken van, gooi het maar ergens neer buiten, ze halen het daar ook wel op.

Tijdens een politieke bijeenkomst heb ik dit eens aan burgemeester Emile Roemer voorgelegd en hij moest mij gelijk geven. Dit niet zo zou mogen en  afdragen naar draagkracht. Echter ook daar wordt niets mee gedaan en vind ik het helemaal niet gek dat dit soort afval dumpen blijft. Triest is dit.

Hadden we die oude lompenboer nog maar, die waren er toen blij mee. Al het grof vuil werd voor niets op een bepaalde dag op straat gezet en de lompenboer was de gemeente meestal voor als het om bruikbare spullen ging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *