Tegen de zomervakantie aan

In het noorden van het land is die al van start gegaan, wij in het zuiden moeten nog een week werken. Ik verheug me er op en er zijn al plannen om naar mijn oudste dochter te gaan in Gelderland, een dagje Gaia-zoo en hoop op meer leuke dingen. Maar nu is die laatst week het zien vol te houden met een hittegolf in het verschiet. Het gaat erom spannen of we vanaf dinsdag over de 40 graden gaan en daar sta ik echt niet op te wachten.

Ik ben bezorgd over mijn konijnen, ze zijn niet meer van die jonkies en ontzettend eigenwijs. Ze kunnen beter tegen de kou dan tegen de hitte. Natuurlijk zorg ik voor het nodige zoals bevroren doeken, altijd schaduw, en heb speciaal een afkoelingsplaat gekocht. Wat ze daarmee moeten, snappen ze nog niet. Gewoon erop liggen, maar ze smijten ermee door het hok alsof het hun ergste indringer is. Vanuit hun gedrag te zien, het hoort hier niet, weg ermee. Voor nu er toch even mee dealen. Misschien zullen ze het later waarderen, wanneer de hitte er is.

Afgelopen maandag, het akkefietje met de Sociale Dienst, is gelukkig opgelost. De bazin belde de betreffende persoon en zij wilde het gesprek niet aangaan. Er moest gemaild worden en dat heeft ze gedaan aan de hand van de samenvatting opgedeeld in punten die ik erover had gemaakt. Die mail kreeg ze, een A4tje vol met de mededeling of ze toch het gesprek wilde aangaan! In de namiddag kreeg een appje van mijn bazin, dat ze terug gebeld had. Onze  medewerkster krijgt haar geld, het was alles een misverstand. Maar het was geen misverstand, ze kon er gewoon niet meer onderuit komen.

Mijn collega zei ik heb jouw nog nooit zo kwaad gezien. Ja ook mijn geduld raakt wel eens op. Als ik weet dat ik in mijn recht sta, dan ga ik er ook goed voor. Het belangrijkste is dat het geld werd uitgekeerd en het werd door de medewerkster beloond en gewaardeerd met merci-chocolaatjes 🙂

Gisteren kwam mijn oudste kleindochter op bezoek, ook alweer 18 jaar en woont nu zelfstandig. Vaak reist ze alleen of met vriendinnen er op los met de trein. Qua opleiding wilde ze voor bakker gaan maar daar is ze van afgestapt en wilt nu de richting op gaan van politie. In feite kan ze nog alle richtingen op gaan. Ze is nog jong en ben ook trots op d’r dat ze er voor gaat en ook haar best doet. En heel mooi dat ze voor haar eigen mening opkomt. Dus dat komt wel goed met haar.

Ook Kimbles was mee met de kinderen en dan heb je Yzaira. Zij is altijd met de dieren bezig. Achter de katten aan, de konijnen voeren en honden aaien. Is ze niet in het konijnenhok, dan wel in het hondenhok 🙂 Ik denk dat ze dit wel van haar oma heeft.

 

 

2 reacties

  1. Wij wonen in Gelderland gemeente zevenaar. Xanthe is precies jou mooi fotos♥️

    • Sjee ja, klopt en ik vergis me altijd in die 2 provincies. Meteen veranderd meis xx Als je de foto’s met mij vroeger vergelijkt, zie ik inderdaad mezelf ja 🙂 en leergierig, mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *