Shambhala

Meer dan veertig jaar ben ik bezig op het gebied van energetisch lichtwerk, bewustzijnsverruiming en bewustwording middels mijn eigen ervaringen qua hooggevoeligheid  op paranormaal vlak en studie d.m.v. verscheidene cursussen en workshops. Ik ben zo’n beetje een manusje van alles en mijn kwaliteiten liggen meer op het mentale hogere occulte/geestelijk vlak, met name inzicht in onze gevoelens en gewaarwording t.o.v paranormale vermogens door hoe hier mee te werken, te ontwikkelen en/of daarmee om te gaan.

In 2004 na jaren op zoek naar een reiki-master, ontdekte ik Shambhala MDH (multi dimensional healing) via mijn master Gisela (helaas inmiddels overleden) wat een verandering in mijn leven gaf. Ik behaalde de mastergraad en ontwikkelde me tevens als schrijvend medium waarin ik al velen kon helpen om hun eigen pad te kunnen voortzetten.

Shambhala wordt ook wel eens Shambhala-Reiki genoemd maar Shambhala is veel breder van opzet, gericht op de nieuwe energieën met meer mogelijkheden waarin Reiki de basis vormt en aanvullend op Reiki gedaan kan worden. Energetisch ligt het in trilling hoger, is meer op het intuïtieve gericht en geleidelijk wordt je hier met of zonder Reiki daarin begeleidt naargelang je zelf aan kan en bij je past.

 

Shambhala MDH

In de herfst van 1996 is een nieuwe energie aan de mensheid geschonken door Master Germain (de Bron waar Reiki uit is gegeven) via een Master Leraar; Hari Das Melchizedek.

Vanwege al het werk dat mensen op aarde hebben verricht om hun trillingsniveau te verhogen is Master Germain in staat geweest om deze hele hoge vibratie tot ons te zenden. Het is een verlenging van de Reiki-energieën die tot nu toe bij ons bekend zijn. Hij heeft gevraagd om deze energie het Shambhala Multi Dimensional Healing te noemen, Shambhala in het kort.

Shambhala bouwt verder aan het origineel Reiki-systeem door toevoegingen. Omdat Shambhala makkelijker aan te leren is dan Reiki kun je ieder niveau in een paar uur aan leren. Dit is goedkoper en minder tijdrovend. Evenals Reiki is dit ook pure liefdesenergie die door je hartchakra gaat en komt om jezelf te genezen en anderen. De genezingscapaciteit die je verwerft, beter gezegd herinnert, is meer een bijproduct als je wordt ingewijd. De essentie van inwijding is om de student toe te laten treden tot hogere trillings-gebieden en energieën die mee werken aan een spirituele evolutie. Je wordt een deel van de oplossing voor de wereldvrede en voorspoed. Het is van wezenlijk belang om zoveel mensen als mogelijk en zo snel als mogelijk in deze liefdes-energie te brengen. Het doel is om zo snel en makkelijk als mogelijk het licht die deze liefdes-energie voortbrengt te geven aan een grote massa mensen om op die manier de wereld te brengen naar een nieuw niveau in haar evolutie.

De 4 graden van inwijding

De 1e graad

Er zijn vier graden van inwijding in Shambhala. De 1e graad bevat dat je jezelf kunt genezen en anderen op een directe manier door je handen op te leggen.
De behandeling neemt ongeveer 5 minuten tijd in beslag. Je legt gewoon je handen op de plek waar je voelt dat nodig is, en zelfs al heb je ze niet op de ‘juiste’ plek, de energie zal stromen waar ze het meest nodig is.  Iedereen kan worden ingewijd (jong en oud) en is capabel om zichzelf te genezen. Je hebt geen speciale gaven of capaciteiten nodig om Shambhala te praktiseren. Je hoeft er zelfs niet in te geloven, je hoeft er alleen maar voor open te staan.

De 2e graad

De tweede graad Shambhala staat je toe om op afstand mentale genezingsenergie te sturen naar mensen, situaties en plaatsen te sturen. Er worden je symbolen aangereikt die dit mogelijk maken. Je spreekt de symbolen uit, je denkt aan je doel en je laat de Shambhala-energie vloeien.

De 3e en de 4e graad

De derde graad omvat meer symbolen dan de tweede en staat je toe, als je wilt, om te beginnen met inwijdingen voor de eerste graad. Verder leer je meer samen te werken met je gidsen/teams.

De vierde graad is de Mastergraad. Een Shambhala Masterstudent ontvangt een totaal van 352 symbolen wanneer hij/zij is ingewijd in deze graad. Voordat je zegt; zoveel symbolen kan ik nooit onthouden, heb er vertrouwen in dat al deze symbolen worden geïmplementeerd in je energieveld en ze voor je geestesoog verschijnen op het moment dat je ze nodig hebt voor welk doel dan ook, als je bezig ben met Shambhala.

In deze graad ontvang je symbolen die genezing brengen op spiritueel niveau. In deze graad ben je ook gemachtigd om inwijdingen te verzorgen voor alle vier de graden in Shambhala.

Je kunt het zien dat de 1e graad de grondverf is, de 2e en 3e de kleur en de 4e de lak. Het is een compleet pakket maar  je kunt het natuurlijk ook gebruiken om Master te worden over je eigen leven.

Al zou het niet je intentie zijn om Shambhala te instrueren en te wijden, verbaas jezelf niet als je wel die aandrang hebt om Shambhala te delen en te geven aan anderen als je eenmaal de 3e en/of 4e graad hebt bereikt. Je kunt de Shambhala ook gebruiken om Master te worden over je eigen leven

Shambhala kan iedereen doen en/of als aanvulling op Reiki maar niet echt noodzakelijk omdat er Reiki-inclusief bij is. Dus ook voor de beginneling zonder Reiki zeer geschikt!

Ben je nog niet goed intuitief aangelegd, dan beveel ik eerst Reiki aan!

Informeer naar de mogelijkheden via mijn contactpagina!

 

Reacties zijn gesloten.