Spiritualiteit

Bovennatuurlijke Ervaringen

Als jong meisje werd ik geconfronteerd met paranormale of bovennatuurlijke ervaringen, dingen die ik destijds niet kon plaatsen. Het was best akelig en ik kon er met niemand over praten. Levensechte visioenen, voorspellingen, het was iets dat ik niet begreep. Pas toen ik tegen de 20 aanliep, kwam ik via een buurvrouw in aanraking met een kaartlegster. Er was meer dan hemel en aarde, concludeerde ik en mijn fascinatie groeide daarvoor vanaf dat moment.  Ik kreeg steeds meer van dit soort ervaringen, helder-voelende gedachten en ontving meer bewuste beelden door via het 3e oog, van honden, wolven en paarden, later katten die zich echt manifesteerde, wat iets uitdrukte, dromen die iets vertelden. Het werd een hele innerlijke zoek- en ontdekkingstocht, waarbij niemand me hielp, doch wel ondersteuning kreeg van nabije vrienden en sporadisch mensen op mijn pad. Door veel lezen van informatieve boeken en het volgen van allerlei cursussen, kon ik me er vrij goed in ontwikkelen, maar ik deed er niets mee, hoewel ik wel de intentie had om anderen bij te staan, wat ik wel deed, maar het bleef bij mijn eigen omgeving van familie en vrienden. Ik was te onzeker over mezelf. Kaartlezen, astrologie, paranormale bewustwording, hypnose, leven na de dood, vorige levens, geesten ofwel entiteiten, numerologie, sjamanisme, homeopathie, het analyseren van dromen, en wat al niet meer wat ik gedaan heb. Eigenlijk was ik een manusje van alles, maar ik had bij dit alles een heel sterk intuïtief en inlevend vermogen.

 

Energetisch Lichtwerk

Tot ik bijna de 45 passeerde en een boek van Jozef Rulof las, verklaarde dit veel van mijn eigen ervaringen en kort daarna kwam er een indrukwekkend visioen. Een hoge intelligentie, een dame met een prachtig Oud-Hollands accent kwam aan mijn bed, vroeg in de ochtend om half zes. Ze gaf de boodschap, om iets met mijn gaves te gaan doen. Het was van een zodanige bovennatuurlijke kracht, welke mij eerst angst gaf. Ik wist er geen raad mee en zocht hulp bij een paragnost. Hij zei, ik ben bereid om je te begeleiden als je dit wilt en daar leerde ik om te gaan met magnetiseren. Dit 2 jaar gedaan en als ik erop terug kijk was dit een break-out voor mij, en werd steeds zelfverzekerder. Het ene wonder na het andere voltrok zich. Het duurde niet lang meer en ik kwam in aanraking met Shambhala-reiki en daarmee ontmoetingen van vele andere bijzondere reiki-masters, eerst via internet, maar ook in real-life. Ik startte een spiritueel blog, volgde spirituele fora en discussie-groepen, nam er aan deel als begeleidster voor anderen. Ondertussen verscheidene mastergraden behaald en ontdekte daarbij andere kwaliteiten van mezelf, het schrijvend channelen en mensen begeleiden bij hun energetische bewustwording, werken met engelen, opgestegen meesters, gidsen, krachtdieren en dolfijnen, wat onder lichtwerk valt.

Hekserij

Hier bleef het niet bij want ik voelde me ook sterk aangetrokken tot wicca en hekserij, vooral de Keltische richting. Ik ging me daarin verdiepen en het voelde als een thuiskomen. Ik ben Rooms-katholiek gedoopt, niet van thuis uit gelovig opgetrokken, maar dit geloof had wel altijd een speciale betekenis voor mij, echter miste ik iets daarin, wat in mijn behoefte daarop aansloot, en dat was  het oude natuurlijke geloof. De film ‘The mists of Avalon’ maakte iets in mij los, tussen deze twee religie’s. Weliswaar een fantasie-film maar wel één met bepaalde waarheden over het oude geloof en hoe dit met elkaar verweven is met de Christelijke kerk en daarvan nu een deel weg is of vergeten, meer nog, misschien wel extra doordat de menselijke macht de overhand kreeg. De natuurlijke basis van het alles omvattende en vaak als duivels werd afgeschilderd! Ik identificeerde me heel erg met de priesteres Morgan Le Fay vanuit het donkere aspect, strijdster tussen goed en kwaad. Zij werd mijn patroonheilige in de vorm van The Goddess. Een aantal jaren was ik een solitaire heks, volgde wicca-lessen en na een tijdje ontmoette ik twee heksen uit de traditionele hekserij. We begonnen samen met een groepje en ik kreeg lessen uit die traditie. Na een paar jaar kwam er de oprichting van de clan en werd ik ingewijd als Lady Morgana. We organiseerden jaarfeesten, maanfeesten, we gaven workshops, heel veel creatief en cursussen, tripjes in de natuur en reisjes naar bijzondere plekken. Echter heb ik na tien jaar er met pijn mee moeten stoppen omdat het teveel voor mij werd en voor me zelf moest gaan kiezen. Het was een fantastische tijd en hier ook veel van geleerd. Ik kijk er met trots op terug en ik zal altijd vanuit mijn hart een heks blijven en ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen. 

Nu is alles op spiritueel gebied op een rustig pitje gekomen en wil ik graag meer met mijn eigen creativiteit aan de gang, o.a. middels dit blog en meer de aandacht op mijn huiselijke kring. Een hele weg afgelegd en wie weet wat nog komt…

 

 

Reacties zijn gesloten.