Energetische kaarten

Deze kaarten, het woord zegt het al, bevatten energieën die je in je kunt laten opnemen.

Het transformeert zelf waar het naar toe moet..

Ga er gemakkelijk bij zitten, doe niks en kijk alleen. Het geeft een rustgevend effect indien je je gedachten van de dag, verleden, heden en toekomst terzijde zet. Laat dan de gedachten vanuit de afbeelding komen en gaan, ga niets forceren, alles mag en alles is goed, er kan ook niets komen, ook dat is goed! Krijg je tegenstrijdige gevoelens, vraag je dan af waarom – misschien heeft het extra aandacht nodig. Laat het dan voor wat het is en probeer het een paar dagen later nog eens. Het voornaamste is dat je een ontspannen gevoel hierdoor krijgt en jezelf niet verplicht om te kijken.

De rest krijgt zijn werking vanzelf voor wat bij jouw hoort…..

 

 

Compassie

Je kan dit in vele vormen neerzetten, mededogen, mee lijden, mee voelen, invoelen, klaar staan voor…  geven in onvoorwaardelijke liefde. Kunstenaars, artiesten, schrijvers, dichters, leraren geven dit vorm door hun innerlijke naar buiten te brengen op verscheidene manieren, dit te delen en (door)te geven, staan het dichts bij deze energetische gevoelslijn. Gevoel is het kernwoord waarbij het niet om goed of fout gaat! Wanneer stagneert dit? Verharding en overleving kan een schild teweeg brengen waardoor je niet meer puur kan zijn en uiting gegeven wordt in een spiegelend sneeuwbaleffect ofwel algehele terugtrekking in zichzelf en daarbij met niemand te maken wilt hebben ter zelfbescherming of zelfgenoegzaamheid. Maar hoe vreemd ook, het heeft een paradoxale werking waardoor delen afgebroken worden om tot de gevoelskern van compassie te komen. Durven we wel te voelen, zowel naar onszelf als naar anderen toe? En pas op.. verwar compassie niet met medelijden, want dit heeft geen kracht en groei.

 

 

Emotie

Emotie kun je indelen in liefde en angst. De sturing is voornamelijk het brein maar het hart, zowaar of zowel de ziel spreekt mee en heeft in dit nieuwe aquarius-tijdperk (watertijdperk – water = gevoel en emotie) één van de belangrijkste rollen te vervullen! Het is een dualiteit, een spel voor waar je voor kiest. Een netwerk met allerlei beïnvloedbare impulsen en gemengde gevoelens waarin goed en kwaad geschiedt. Wanneer het zuivere hart schijnt kan het in de storm vrede vinden in de eenvoud van het leven. Wanneer je uit de dualiteit stijgt gaat het ware zelf zich ontplooien waar de kwetsbaarheid zich in weet te neutraliseren.

Het brein heeft veel illusionaire gedachten, welke vaak door angst wordt besluierd en beperking geeft, gericht op oude emoties van het verleden en een gelukkige of rampzalige toekomst die nooit zal komen. We ZIJN zoals we denken ons te voelen, waarin we mogen kiezen wat we willen voelen. Pijn is HET GELUK om te mogen voelen! Het is heerlijk om eens een deemoedige dag te hebben, waarin dat wat vast zat eruit kan komen en de ziel zich zuivert en vrijmaakt.

 

 

 

Evenwicht

Is het leven gebalanceerd, hebben we het een beetje in evenwicht? Waarin voelen en hebben we gebrek, waar is het een te? Voeding, beweging, ontspanning, slaap, studie, school en werk, educatie, liefde en relatie, vrienden en familie, huis(houding), hobby’s, geven en nemen, waarin expanderen we en waar houden we ons in? Keuzes maken voor wat je wilt en voor wat je belangrijk vind en is, daarmee een evenwicht in proberen te bereiken. Soms dan weer vaker zul je offers moeten maken om iets echt te kunnen bewerkstelligen en dan is het wikken en wegen om welke belangen het gaat. Een tekort aan geld kan aanzet geven om creatief te denken en te handelen waardoor er meer komt. De een heeft meer, de ander niets op welk vlak ook, vaak niet eerlijk maar kan aanleiding geven om te leren accepteren om voor andere doelen te gaan. Liefde is altijd het hoogste goed en het hoogste doel maar je hoeft je natuurlijk niet altijd te laten wegcijferen, maar er zijn uitzonderingen, mensen waar ik voor buig en in alles de ZORG in liefde geven, IN DAAR WAAR HET ABSOLUUT NODIG IS. Denk dan drie keer goed na bij jezelf, in dat geen of er werkelijk gebrek aan is.

 

 

 

Heling

We hebben allemaal een zelf-helend vermogen maar wat is heling? Heling is de bereidheid om naar jezelf te kijken, in jezelf te voelen en verlichting te brengen waar een (ver)storing of blokkade is en geen harmonie met het zelf, zowel lichamelijk als geestelijk. Heling is een holistische vorm om welzijn te verkrijgen waar je als mens, dier of plant nooit alleen in staat maar wel als zodanig kan voelen. Heling is geen pijn- of symptoombestrijder, heelt geen ernstige ziektes maar is een proces die ziektes en kwalen kan verbeteren of verlichten en ook helemaal beter kan maken maar we moeten wel realistisch blijven en weten dat verschillende oorzaken van ziektes moeilijk te achterhalen zijn, karmatische gevolgen kan hebben en daardoor wel weer diepgang met het zelf brengt.

Lichtwezens zoals engelen, kristallen en opgevaren meesters kunnen je in deze diepere en hogere aspecten van heling daarin ondersteunen. Laat het toe om het te ontvangen!

 

 

 

Hogere Zelf

Het Hogere Zelf staat in connectie met wat is…  geen illusie, geen dualiteit, het zijns-veld vaak gelegen in het onbewuste dat schept, waarheid, intentie zonder enig verlangen of emotie die leidt en vaak kan misleiden. De Ware Zelf-kern houdt je niet voor de gek en zetelt de Ziel vanuit het hart. Vanuit deze zetel ligt de Akasha, die ieder moment opgevraagd kan worden en veelvuldig intuïtief beantwoord wordt. Het is de allesomvattende bron waarin je als je bewust bent, het afgescheiden geheel van het Zelf loskoppelt en verbinding maakt door het on-afgescheidene, dienende in en door de universele eenheidswet met de Al-bron.

 

 

Liefde

Een passie, toewijding en gedrevenheid tot medeleven en mededogen in de essentie en compassie van het leven. Een geven en ontvangen, delen, vergevingsgezind-vol en vrij in alle vormen van het Zijn waarin het mag scheppen… de liefde en respect voor het Al wat leven en dood heet.

Het afleggen van verlangens en verwachtingen, daardoor ruimte komt voor natuurlijke aspecten in vereenvoudige daden en geen verzadiging van wellust maar van vrede en tevredenheid in dat wat wordt gegeven en geschonken door het universum

 

.

 

Vreugde

Waar vreugde is, is ook harmonie. Lachen is gezond en zalft de ziel, neem niet alles even serieus. Zie de vreugde in je hele doen en laten, in het samenzijn, werken, leren, feesten of viering maar ook op jezelf met een simpel handwerkje of de afwas. Bij een wandeling, geniet van de simplicity en dat-geen wat tot je komt, vreugde is de compensatie van je balans tot verdriet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *