Corona-pauze

Herfst is in volle gang en het brengt prachtige kleurrijke platen op. Schitterend, al heb ik het liefst de lente, maar alles heeft zo zijn charme. Nu in november, zijn de laatste blaadjes aan de bomen. Ik heb daarvan al wat van mijn paden in de tuin weggeveegd. Van de week kreeg ik wat tuinplanten van de vriend van mijn jongste dochter. Hij werkt bij het gemeentelijke buitenonderhoud, zodoende. Een mooie klimop en een laag groeiende kruipplant, welke ik al in de voortuin had. Het waren zo’n 7 stuks van elk en heb die bij mekaar geplant in de achtertuin. Van de klimop zie je dat het er niet eens zoveel zijn, maar het ziet er wel leuk uit.

In de laatste week was ik thuis, het centrum is weer gesloten vanwege dat er een collega positief is getest op corona. Conclusie, iedereen in haar nabijheid op de laatste dag moest zich laten testen. Dit was donderdag en zij liet zich zaterdag testen en zondag kregen we dit bericht. Dit was even schrikken want ik heb dit nog niet meegemaakt in mijn eigen omgeving. Zelf had ik geen klachten, en op aandringen belde ik toch de GGD voor info en eventueel een testafspraak. Diegene aan de lijn, na drie kwartier in de wacht, kon geen medische uitspraken of adviezen meegeven. Ik kreeg een link van de Rijksoverheid met een soort enquete-vragen, welke zou verwijzen of ik me wel of niet moest laten testen. De zelftest had geen zin om die te maken.

Uit de antwoorden op die enquete-vragen, op zich wel duidelijk, maar de adviezen sloegen nergens op. In mijn situatie als gevaccineerde, alleen testen bij klachten, ongevaccineerd, dan wel meteen. Een andere collega appte mij en zei dat je maandag gewoon naar het werk kon gaan, dinsdag getest kon worden en donderdag de uitslag krijgt. Ze zou de volgende dag zelfs naar haar afspraak in het ziekenhuis gaan. De bazin vroeg aan de GGD wat te doen in haar positie ten opzichte naar het centrum. Iedereen kon gewoon maandag naar het centrum komen, dinsdag laten testen en dan thuisblijven tot de uitslag. Ze kreeg een ander nummer voor gerichter advies en die hadden ook zoiets van, dit kan niet en de bazin besloot daarop om een week alles dicht te gooien. Verstandig, zei ik!

Dit alles bij elkaar maakte me van binnen furies. Dit virus kan gewoon zijn gang gaan en mensen denken niet eens logisch na. Er wordt aangedrongen om te testen en de gevaccineerden lijken wel een vrijbriefje te hebben, wat het absoluut niet is, en de boel nog meer verspreidt. Het is een dweilen met de kraan open. Zo gaat het ook met de qr-codes, niet waterdicht en welke ook niet valt te controleren, en de overheid die zich daar wel op vastbijt. Ze maken het zo gecompliceerd, waar ik al niet meer aan mee wil doen. Testen, okay, maar het gaat niet meer om gezondheid, meer een geruststelling voor jezelf en je omgeving en goed voor de statistieke cijfers.

Gisteren de persconferentie, één en al verwarring voor mij. Gedeeltelijke lock-down, prima maar het slaat nergens op. De overheid legt de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf, echter ze worden niet nageleefd. Er is een oorlog aan de gang, de mensen zijn hier niet volgzaam in, en dat hoeft ook niet, maar denk na en neem het virus serieus, zo niet, accepteer op zijn minst de basisregels, that’s all. Voor iedereen!

De huidige systemen werken en kloppen niet en in spiritueel opzicht, kan dit wel eens de doelstelling zijn. Er is een strijd welke chaos brengt, en uit die chaos komen nieuwe inzichten. Klap na klap, waarschijnlijk nog veel meer klappen tot er een kentering komt van we moeten anders doen. Het brengt de wereld op zijn kop en diep van binnen uit weet ik dat het licht, een universeel geheel, uiteindelijk tot uitdrukking komt. Oude systemen zullen geruimd moeten worden, en dit gaat niet goedschiks vanuit de egoistische economische systemen welke om geld en macht gaat. Daarmee de wereld, de Aarde kapot maakt. Het virus kan paradoxaal wel eens de redding van onze planeet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *