Dagje Valkenburg

Met mijn collega’s kregen we een vrijwilligers-uitje en dat werd een dagje Valkenburg. Het was ontzettend warm en we waren met ongeveer 16 personen.

Afgesproken op het station in Heerlen en we zouden iets over 9 uur vertrekken. Maar onze trein kwam niet, vertraging en alles werd onzeker omdat we in Valkenburg een ritje in de grotten en een plek in een lunchroom hadden gereserveerd. We konden dat gelukkig verzetten en we konden half uur later een andere trein nemen.

Op ons gemak konden we naar de grotten lopen en er stond al een treintje klaar. Lekker koel en de meeste hadden gelukkig een vest meegenomen. Een gids leidde ons door de hele grot en het was bijzonder om deze te bezichtigen. Prachtige tekeningen op de rotsen met houtskool en uitgesneden beelden van het mergel van de grotten. En natuurlijk de verhalen uit het verleden dat het eens een schuilplek was en vandaag de dag ook voor festiviteiten wordt gebruikt. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt en ik had ook mijn toestel mee om wat natuur vast te leggen.

We kregen trek, maar we moesten voor de lunchroom Brownies en Downies nog even wachten vooraleer we binnen konden gaan. Een mooie lunchroom met verstandelijk gehandicapten die ons bediende. Ik vond dit erg speciaal, ze zijn zo lief, behulpzaam en erg oprecht. Fijn dat deze mensen ook een kans krijgen en bewijzen dat ze capabel genoeg zijn om dit werk te verrichten. We kregen een heerlijk broodje gezond en we konden thee, koffie of een cappuccino erbij nemen. Het was gezellig en het heeft ons gesmaakt.

 

Na dit bezoek konden we een paar uurtjes vrijuit onze tijd besteden. Shoppen, daar had ik niet zoveel zin in en ben met een paar op een terrasje gaan zitten met een lekkere ice tea. Kletsen over van alles en nog wat, gelachen en zelfs eendjes kwamen bij ons. Denk dat ze meer schaduw zochten en hoopte op wat lekkere kruimels maar helaas ik had niks bij me. Het bleef bij drank, anders had ik ze wel wat toegegooid.

Tegen 16.00 uur gingen we met de trein terug naar Heerlen en met diezelfde paar als voorheen, ook daar in de stad een terrasje pikken tot een een uur of 18.00 uur. Het weer hadden we absoluut mee en ik denk dat we allemaal er van hadden genoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *