Druilerig weer

Het gras bijgezaaid, of dat helpt?

Het zonnetje heeft zich terug getrokken en het blijft alsmaar regenen. Ik vind dit niet erg, heerlijk voor de grond en alle natuur, zeker na de droogte die we gehad hebben. Ook gunstig voor het gazon in mijn achtertuin en heb extra graszaad aangekocht om de kale plekken op te vullen. Het moest via internet want ik kan het niet bij de dichts bij zijnde winkels vinden. Normaal waren ze om deze tijd te koop bij Action en zelfs bij de Aldi, maar ze verkopen het daar niet meer. De voortuin ziet er netjes uit, alles is bij gesnoeid en het hoogopgelopen onkruid is verwijderd. Het kan er weer tegen aan en kijken wanneer ik wat extra geld terug krijg met de verrekening van de energierekening, dat ik wat nieuwe plantjes ga kopen.

Sas op een afdakje bij de buren

We gaan tegen de winterperiode aan en dat merk je aan de kou. Ik heb nog geen verwarming aan, hoewel 18 graden binnen, ik het nog met een warm vest of een trui dit nog wel volhou. Buiten hebben de slakken zich terug getrokken, het vogelbadje word door hen niet meer bezocht en gaan of zijn al in winterslaap. Doch voor een paar dagen terug zag ik nog één met een huisje op het tegelterras. Heb het veilig bij het vogelbadje neergezet want ik zou er zomaar op kunnen trappen. Vogels zie je weinig bij mij, kan ook niet anders met de katten. Wel zijn de katten nu vaker binnen, alleen zwarte Noah is er één die het verder opzoekt en uren kan wegblijven. Rode Mees kan vaak erg vervelend zijn, naar binnen en buiten en dit continu door na elk half uurtje. Met het Siamese bloed in zich (zijn moeder is een kruising Siamees) kan hij heel goed miauwend zeuren en zijn wil opdringen, en goed aandacht trekken. ‘s Avonds weten ze alle drie dat ze helemaal niet meer buiten komen en dan zijn ze rustig, nemen hun plek in een mandje of gaan naar boven en zoeken mijn bed op.

Op het werk is het vrij rustig. Er waren al wat activiteiten geschrapt van wege de RIVM-richtlijnen, veel zieken (geen Corona) en er zijn er die bang voor Corona zijn en thuis blijven, daardoor dat er weer wat workshops geschrapt zijn. Dat betekent dat niet veel voor mij te doen is en dingen doe die niet in mijn takenpakket zit. Ik geef toe dat ik ook bang ben, maar thuis hangen heb ik ook geen zin in. We blijven in een onzekere tijd zitten en waar het naar toe gaat weet niemand. We zijn onder collega’s wel gestart met de musical die ergens in juni gaat plaatsvinden. Iedere dinsdagmiddag oefenen we een anderhalf uurtje. Het is erg leuk en veel lachen. Het speelt zich zogezegd af in een hotel. Gelukkig heb ik maar een klein rolletje als een asociale kamper samen met twee andere personen. Ik kan me als tegenovergestelde er van, me echt op uitleven. Maar ook met deze musical, hoe gaat dit aflopen en bereiken we het einddoel.

Thuis moet ik gaan voorbereiden op het geven van schrijfsessies in het centrum, die voorlopig iedere maand in de avond gaat komen. Hopelijk komt hier meer animo voor en blijft het bij 2 man dan ga ik er mee stoppen. Het is afwachten en bezien hoe dit gaat lopen. Misschien dat ik hier ook een pagina aan ga wijden. Verder teken ik nu veel wanneer de tijd dat toelaat, maar steeds voel ik hier een tekortkoming in. In de avond ben ik best te moe daarvoor en zit ik het liefste voor de tv. Ik kijk graag naar de Mol en je hebt nu de Masked Singers, ook erg leuk en amuserend. Gisteravond heb ik de Meilandjes laten varen voor de het Gala van de Televizierring. Het meest indrukwekkende vond ik de ode aan overleden bekende Nederlanders van de Nederlandse tv. Dit hadden ze heel mooi gemaakt en vooral met het liedje Rollercoaster van Danny Vera. En dan hebben we natuurlijk nog Netflix voor spannende thrillers en kijk ook veel documentaires. Een aanrader is The last Shaman, een jongeman die kampt met zware depressie en zelfmoordgedachten en hier van verlost wilt worden. Hij doet er alles aan wat in zijn vermogen ligt en ondergaat Sjamaanse rituelen. Uiteindelijk komt het er op neer, dat je het zelf moet doen en je de sleutel altijd in eigen handen hebt. Er is nergens een pilletje voor, een middel kan alleen werken als ondersteuning maar jijzelf zal het zelf moeten doen en zo is het.

The Last Shaman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *