22 De prinses

7 stadia van transformatie van prinses naar koningin

  1. Ga de uitdaging aan. Probeer alsjeblieft niet terug te gaan naar je oude leven. Want alles waar je ooit van hebt gedroomd, bevindt zich aan de andere kant van de sluier. Zodra je het optilt, zie je een nieuw pad voor je ontstaan. Vertrouw op het proces.
  2. Wees brutaal eerlijk tegen jezelf.  Eerlijk zijn tegen jezelf kan extreem moeilijk zijn. Hoe pijnlijk het ook kan zijn, je moet de ene laag rond je hart na de andere blijven afpellen.
  3. Breng wat tijd alleen door. In het midden van de transformatie is eenzaamheid van de hoogste waarde. Het kan comfortabeler zijn om je vrienden te vragen wat je moet doen, maar dit is je innerlijke proces. Daarom moet je jezelf leren kennen. Oefen om aanwezig te zijn met je gedachten en gevoelens. Stel jezelf moeilijke vragen en wees eerlijk met de antwoorden. Alleen jij, je hart en je verstand.
  4. Wees creatief.  Druk je je authentieke zelf oorspronkelijk en uniek uit. Er is geen behoefte aan perfectie. Het proces zelf is het moment van geboorte van nieuwe energie in je leven. Er is maar één juiste manier om het te doen – jezelf bevrijden van verwachtingen en je innerlijke wilde zelf ontketenen. Creativiteit zal je aarden en je nieuwe sterkere wortels geven. Het zal een veilige ruimte creëren waar je altijd naar terug kunt keren.
  5. Laat het hart je weg wijzen. Zoals elke echte prinses heb je geoefend om in je gedachten te zijn. Analyseren en overdenken wat je moet zeggen. Vraag je hart wat het wilt. Je hebt alle antwoorden tot je beschikking. In je hart zijn zal geleidelijk alle “moeten” van je geest wegvegen. Hoe vaker je tegen je hart praat, hoe moediger je wordt. Uit je armen zullen twee zwaarden tevoorschijn komen die de weg vrijmaken om je diepste essentie uit te drukken.
  6. Stap in je kracht. Nu ben je klaar om de geest en het hart op één lijn te brengen. Als de ervaren koningin weet je dat de wijsheid van het hart veel groter is dan de kennis van de geest. Je kent jezelf ook beter en hebt dus duidelijke grenzen. Door de verbinding met je creativiteit vernieuw je je brandende verlangens. Zo zal de geest de verlangens van je hart beschermen en de weg vrijmaken naar je dromen.
  7. Bouw je koninginschap op. Als koningin voel je je compleet en voldaan. Het leven van je dromen geeft je vleugels en verlicht je van vreugde. Natuurlijk, zonder dat je erover nadenkt, ontsteek je hetzelfde vuur bij anderen. Je breidt je energie uit naar anderen. Je energie is helend en diep voedend. De koningin is zelfverzekerd, zelfbewust, liefdevol en stoer wanneer dat nodig is. Ze bouwt haar koninginschap op door anderen te onderwijzen door haar voorbeeld. Ze houdt haar praatje, niet voor anderen maar voor zichzelf, en herinnert zich en eert alles wat ze heeft meegemaakt.

-Sylvia Salows

Zelf doen

De uitdaging is om voor jezelf te doen wat je verwacht dat de Ridder voor je doet. Het vermogen om jezelf te beschermen, te voorzien en erop te vertrouwen. – Silvergirlshine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *