Met van al bezig

In juni geen daglog-post gedaan en probeer dit nu in te halen. De rede is dat ik met van alles bezig ben, maar daar over meer in mijn volgende post.

Sinds ik weer buitenshuis werk in het centrum, ook minder vrije tijd en aangezien mijn huishouden niet zo als in mijn vroegere jaren gaat en toch gedaan moet worden. Dit vergt meer tijd voor mij omdat het lichamelijk voor de helft langzamer gaat.  Ik ben wel blij dat ik het nog kan en probeer dat zolang mogelijk te doen.

In het centrum draait alles weer op volle toeren, weliswaar met wat minder mankracht, maar gelukkig loopt het. We hebben onderling al vergaderingen gehad, en in de avond met het bestuur. Een mooi weerzien na die best wel lange corona-jaren. Wat bij kunnen praten met elkaar en samen proberen het centrum weer goed te laten draaien. Ik heb de verantwoordelijkheid over de PR en een goed teken is dat ik het daar nu echt druk mee heb.

Alles gaat dus goed voor zover en het enige nadeel is de airco-voorziening in het gebouw. Daar zijn we al zolang mee bezig en het is een puffen met een paar wind-ventilators. In de zomervakantie komt daar verandering in en krijgen we top-coolers. Gewone airconditioning was niet mogelijk omdat we een piramidedak hebben. Het belangrijkste is dat we gekoelde lucht krijgen. Nu nog even volhouden.

Bloemen voor bij de wereldlunch

Wat ook weer van start is gegaan zijn de maandelijkse multi-culturele wereldlunches. Het zijn maaltijden die gemaakt worden door iemand uit een specifiek land. Afgelopen woensdag was dit Servisch en we waren met 21 personen.  Tafels mooi gedekt en onze creatief-medewerkster had van de workshop bloemenstukjes, heel wat bloemen over om het nog aantrekkelijker te maken.

Het was best druk maar wel zo gezellig en het eten was werkelijk fantastisch. Gevulde paprika’s met gehakt en een heerlijke saus er over heen. Verschillende bladerdeeg hapjes met spinazie, kaas of vlees. Een koude pittige paprikasalade en als nagerecht een dikke plak kokos-cake. Het was best machtig en ik kon me niet voorstellen dat er mensen waren die een 2e portie gingen halen, schijnbaar dan toch te lekker.

Thuis gaat alles zijn gewone gangetje. Vaak in de tuin bezig met mijn plantjes en kreeg onlangs een mooie houten box van Kleenex met flink wat heerlijke verse kruiden en tissues. Helemaal gratis. Een enkeling waren wat uitgebloeid en verdort en met wat water nog proberen op te monteren, maar gelukkig het merendeel was intact. Ik moet ze alleen nog een grote pot zetten.

Miro, mijn kleinzoon, de oudste van mijn jongste dochter, werd 10 jaar. Dat heeft als herinnering dat mijn ex-partner, die vermoord is, zijn opa die hij nooit gekend heeft, al 10 jaar heen is. Het was een paar weekjes voor hij geboren werd. Een tijd gemixt met verdriet en vreugde, heel dubbel en moeilijk was het. Je vergeet dit nooit, maar tijd heelt.

Ik mocht wat labeltjes voor hem maken voor de pakjes om uit te delen op school. Ik verbaas me om de inhoud er van. Wij kwamen vroeger met één enkel snoepje of koekje uit een doos voor iedere leerling, en 1 bonbon of chocoladereep voor de juf of meester. Wat zullen ze krijgen over de volgende tien jaar 🙂

Hij had ook een elektrische step gekregen van zijn ouders. Ik zag die steps vaker voorbij komen in reclames en wilde die ook uitproberen. Nou, best leuk en ideaal voor als je geen lange afstanden meer kan lopen. Ik voelde me 25 jaar jonger.

Dan over mijn nieuwe tandarts, die ik ontmoet heb. Een hele leuke vriendelijke man en omdat ik nieuw was moest ik natuurlijk weer foto’s maken en mijn geschiedenis delen. Terug komen voor een kies te trekken en gaf hem aan dat ik doodsbenauwd was voor de tandartsspuiten. Nou bij mij doet het geen pijn zei hij en ik dacht dat hij een grapje maakte. Het ging echt pijnloos en zo verbaasd dat ik niets voelde. Wat dat betreft had ik weer geluk.

Morgen moet ik voor de laatste controle van mijn ooglidcorrectie, naar het Maastrichtse ziekenhuis. Het ziet er alles heel goed uit en blij dat ik het gedaan heb. Wel blijf ik last houden van droge ogen en daarvoor zal ik weer terug moeten naar de oogspecialist in Heerlen. Dat heb verstek laten gaan doordat ik teveel specialistische afspraken had. Eerst het een en dan het ander, denk ik dan maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *