Veel om handen

Zoals ik al zei was ik thuis erg druk met van alles bezig. Wat dat betreft heb ik teveel hobby’s en zo moeilijk om bepaalde keuzes te maken. Vaak dan geen zin om aan iets te beginnen en als ik begin kan ik weer niet stoppen.

Digitaal doe ik wat minder maar een volgende keer kan het weer andersom zijn. Verscheidene cursussen om handen, want ik wil altijd wel bijleren en veel heb veel schrijfprojecten. Tevens bezig met stempelen en brush letteren, wat ontzettend leuk is.

Laat ik beginnen met het leefstijl programma. Het is een compleet gezondheidsprogramma door Dr. Tamara en echt de moeite waard. Het maakt je nog meer bewust wat voeding met je lichaam doet. Er wordt ook goed uitgelegd waarom het ene wel en het andere niet. Ontzettend veel recepten, waarbij je de inhoud van je keukenkastjes en koelkast kan aanpassen. Het gaat niet alleen over voeding, beweging is belangrijk, slaap en natuurlijk je algehele welbevinden. Hele goede tips en adviezen krijg je. Het is zo digitaal opgesteld, dat het in je eigen tempo kan volgen, stapje voor stapje en zonder dwang. Je haalt eruit wat voor jouw goed voelt. Fysiek krijg je er een dagboek bij, en daar ben ik nog niet mee begonnen. Sja, misschien later.

 

 

Begin met een punt…

Verscheidene schrijfprojecten heb ik, veel van Christine de Vries en vond een boek van Joey Brown. Iets nieuws om uit te proberen, met meditatieve schrijfopdrachten en weer andere invalshoeken. Ga naar bol.com en je leest ontzettend goede recensies. Ik heb al een begin gemaakt… met een punt in het midden, een trefwoord voor de dag en dan gewoon krabbelen tot je voelt dat je wilt gaan schrijven. Erg eenvoudige opdrachten, maar ook niet gemakkelijk. Het brengt je wel dieper naar jezelf en dat zin dingen waar ik juist behoefte aan heb.

Op spiritueel gebied een boek gekocht over Lemurische Zielsheling, met prachtige meditaties en daarbij een online cursus waarbij je de meditaties kunt afluisteren. Wel zo handig! Ik vind er veel herhaling in voor mezelf en herkenning, maar dat vind ik niet erg. Daardoor goed te volgen en het haalt dingen naar boven, die juist nu in deze tijd erg passend zijn en meer van nut, zo lijkt het. Natuurlijk zijn er ook dingen bij die op een andere manier bekeken wordt en veel boodschappen om over na te denken. Je ontdekt altijd wel wat nieuws.

Schilderen op nummer

Dan meer de creatieve kant op. Handmatig kleuren blijf ik regelmatig doen. Het vergt niet veel en je maakt op die manier je hoofd leeg. Het is zo ontspannend. Van mijn collega, krijg ik zo nu en dan eens wat en voor een klein prijsje kon ik een pakket schilderen op nummer overnemen. Dit vind ik erg lastig en vooral als het om schilderen van hele kleine oppervlaktes gaat. Hier speelt bij mij de perfectie, het te goed willen doen en moeite om dat te laten varen. Dit keer maar eens doorzetten en ieders keer een klein stukje doen.

Het brush letteren en stempelen gaat me beter af. Daarbij met wat papier knippen en knutselen. Het levert geen fantastische resultaten op en gaat het meer om het doen en lekker bezig te zijn. Een avondje krijg ik er vol mee, eerst oefenen, dan bedenken wat je wilt schrijven, tekenen of stempelen. Dat laatste daar doe ik lang over en ook hier weer. De perfectie los laten, het hoeft niet mooi te zijn en juist de imperfectie geeft karakter.

 

Dan in mijn tuintje veel bezig met de planten. De olijfboom had ik afgelopen winter binnen gehaald. Te klein en te kwetsbaar, zo dacht ik. In een grote pot gezet. Jammer genoeg, hoeveel aandacht ik er ook aan besteedde, de bladeren vielen eraf en lijkt nu wel kaal en dood te zijn. Opgezocht wat ik hiertegen kon doen en dat was snoeien. Ook dat hielp niet en inmiddels staat die buiten en misschien heeft het warm zonlicht nodig. Nou, nog meer gesnoeid en in de volle zon, de blaadjes willen er niet komen.

Tot op een dag… en ik zie onderaan er iets uit spruiten. Blij dat ik het hem nog heb. Op de fot zier het er droog uit, maar ik had pas nieuwe aarde erbij gedaan en daarna genoeg vocht gegeven. Of ik de boven-stam kan snoeien, weet ik niet en wacht daar voorlopig mee. Laat hem maar eerst groeien.

De klimop gaat erg goed en is iets om in toom te houden want die kan alles overwoekeren. Hij begon al door de schutting naar de buren te groeien. Dus die moet ik goed in de gaten houden. En zo blijven we bezig…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *