2024

In het algemeen gaat het geen gemakkelijk jaar worden. De planeet Pluto zorgt voor veel veranderingen. Er komen openbaringen en we zullen ons zelf in de spiegel moeten gaan kijken.
Met al die klimaat-toestanden wereldwijd, bewustzijnstransformaties t.o.v. voeding en leefstijl, oorlog en verderf, het is er niet voor niets. De wereld wordt verdeelder dan ooit. Het is aan onszelf wat we er mee doen. Zelfs in de meest erbarmelijke situaties. Ik geef toe, ik verlies wel eens die hoop en denk vaak waar gaat het allemaal heen. Toch zijn we er doorheen gekomen en belanden we nu in 2024. Een opschudding van een jewelste was het, dat daarvoor al met Covid begon en veel op gang heeft gebracht met rampen die ook ons landje trof. De ene crisis na de andere, het houdt niet op.
We krijgen nu weer zo’n opschudding, zinken of verzuipen, het hoofd boven water houden. Het klinkt niet echt veelbelovend maar ik wil het ook niet mooier maken dan het is. Voor sommige zal het zeker ook voor de wind gaan en zelfs dit alles niet nauw nemen. Hen vraag ik, ga eens binnen naar jezelf, misschien ben je wel belangrijker dan je denkt te zijn en heb je invloed met meer lucht. Zit daar juist een bepaalde doelstelling in voor een groter geheel wat met jouw geluk samenhangt.
Het gaat niet om welstand, maar met de wereld gaat het niet goed. Samen kunnen we het veranderen maar samen met al die cultuurverschillen en met een ieder zijn eigen overtuigingen, nee dat werkt niet, zo blijkt. Vooral niet als die overtuigingen vastgeroest zijn. Er moet ruimte komen, heel veel ruimte en veel tijd. Dat zijn twee dingen die we niet meer hebben. Het veroorzaakt chaos en verstikking. Doch zullen we het met elkaar moeten doen en aan en aan blubberen.
De aarde past zich aan en geeft signalen af. Schepselen sterven af en daar komt iets anders voor in de plaats. De eeuwig durende kringloop gaat gewoon door, zij het in aangepaste en verschuivende vorm. Dat betekent dat wij ons ook moeten aanpassen en moeten verschuiven. Het is eigenlijk heel simpel en wel aanpassen in de meest natuurlijke wijze. Dat is waar wij naar moeten streven. Dat streven is er bij velen maar wordt weer door de grote machts-industrie verdoezeld en gemanipuleerd.
Heb ik nog iets goeds en zinnigs te zeggen… oh jawel! Laat de wereld aan je voorbij trekken want dat doet het zo wie zo. Het wekt alleen meer angst op. Steeds meer worden we op onszelf aangewezen. Begin bij jezelf met minderen, laat de eenvoud spreken. Ruim op, geef weg, maak en geef elkaar de ruimte. Voornemens die het erom doen. Maak tijd voor iedereen om je heen. Blijf dicht bij jezelf en doe al het mogelijke in je vermogen aan wat goed is. Prijs je gelukkig , menigeen die echt afhankelijk zijn. Doe regelmatig aan verstilling en vertraging. Denk na over je daden en geef daadkracht aan dat wat nodig is, dat komt ons allen ten goede. Meer lachen, minder schelden en/of met de vinger wijzen, focus op het positieve.
Ik wens jullie heel veel liefde, geluk en inspiratie voor 2024 en ‘natuurlijk’ alles in goede gezondheid!
*******
Volgende tekst is niet van mij maar wel net zo gemeend:
Deze nieuwe jaar wens ik dat God douches u
met Zijn meest uitgelezen zegeningen,
Fate neemt je nooit voor een ruige rit,
Cupido je raakt met zijn liefste bout,
Lady Luck presenteert u welzijn en rijkdom,
uw beschermengel houdt u psyche klaar en briljant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *