8 De held

Je moet meer gefocust zijn op het gevoel dat je krijgt door het doen van de goede daad dan op het ontvangen van dankbetuigingen.
Denk na over de behoeften van andere mensen voordat je je eigen behoeften overweegt.
Hoe kun je je talenten gebruiken om anderen te helpen.
Een held begrijpt dat de kleine dingen in het leven bij elkaar optellen.
Goede helden zijn waakzaam. Ze zijn zich bewust van hun omgeving en voortdurend op zoek naar situaties waarin ze anderen kunnen helpen.
– Wikihow

Jij kan jouw eigen held zijn

Het is voldoende dat je gewoon aandacht aan jezelf schenkt en voor jezelf zorgt wanneer je dit het meeste nodig hebt. Jouw eigen held zijn zal je helpen om je eigenwaarde te verbeteren.

Vaak denk je dat je minder macht uitoefent over je eigen leven dan je in werkelijkheid doet. Beslissen hoe je zal handelen en welke houding je zal aannemen in verschillende situaties, is dus fundamenteel. Een held is zich bewust van zijn kracht en ontwikkelt die kracht.

De sleutel om jouw eigen held te worden vind je niet buiten jezelf. We vinden het van binnen, in onszelf. Het is het vermogen om jezelf in jouw eigen ogen zichtbaar te maken en jezelf het belang te geven dat je verdient. Waarom zou je tijd verliezen door je eigen criticus en je grootste vijand te zijn?

Helden zijn mensen die zichzelf elke dag opnieuw kunnen redden, met de bedoeling een bevredigend leven te leiden en hun naasten gelukkig te maken.

– Verken je geest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *