Aan het werk

Wat ben ik blij dat we weer aan het werk kunnen, wel onder strikte voorwaarden. Sja jongens onder de beruchte qr-codes die ze hanteren. Je bent het er niet mee eens en ik denk zolang ik die qr-code nog heb, ga ik maar. Ik geef mijn mening erover dat het niets uithaalt. Het voorkomt heus geen vermindering van besmettingen, alleen zaait het meer verdeeldheid en frustraties. Eens zal mijn qr-code ook vervallen en dan houdt het op voor mij.

De Universiteit van Delft heeft onderzoek gedaan voor de overheid, en geven de conclusies dat zowel 2G en 3G-methodes niet voldoende is om die in te voeren. Echter dit valt niet in hun straatje en ze willen verder onderzoek doen om toch de 2G te kunnen doordrukken. Er komen dingen aan het licht, dat je denkt wanneer stoppen ze nu met die machtsspelletjes. Dan komen er berichten dat de Delta weer opkomt. Je wordt er gek van en ik begin steeds meer te begrijpen dat er andere doelen spelen. Gezichtsverlies, en ja dat van Bill Gates is ook te ver gezocht of andere doemscenario’s, maar wat dan wel… geldkwesties, hoe dan ook, het zal in elkaar gaan zakken.

Maar terug te komen op het werk, er is heel weinig te doen, er zijn medewerkers die niet gevaccineerd zijn of niet mee willen werken aan de qr-codes. Van anderen dat ze wel gevaccineerd zijn en de qr niet om administratieve fouten kunnen krijgen. Ook mijn jongste dochter, genezen van corona, maar krijgt geen qr-code op haar app, zelfs schriftelijk niet, al heeft ze er recht op. Dus het is een heel soepzooitje en laat maar gaan, niet leuk voor diegene maar tekenen dat het eens zal stoppen.

Omdat er weinig te doen is en het centrum niet meer de hele dag open is, vervallen er activiteiten. De coördinatrice heeft zich ziek gemeld vanwege een operatie en mijn collegaatje neemt het voor even over. Ik denk dat dit alles tijdelijk is en ik kan niet klagen. Het is verschrikkelijk als je niets te doen hebt, maar we hebben het wel gezellig onder elkaar en ik heb mijn borduurwerk meegenomen. Ik kreeg van die collega ook zomaar een prachtig cadeautje. Een zelf geschilderd tafereeltje op nummer. Ik moet nog een lijstje daarvoor halen en een plekje daarvoor zoeken.

Cadeautje van collega

Thuis ben ik ook goed bezig, het zij met tekenen/kleuren of borduren. Op internet een cursus van Louise Hay gevolgd over spiegelwerk en hoe je van je zelf kunt gaan houden, met hele positieve instellingen. Het werkt echt en soms heb je het hard nodig om je weer op weg te helpen. Vooral nu in deze tijd. Een Webinar gevolgd over creativiteit, waarom en waardoor je hierin vast kan komen te zitten en dat op gang kunt brengen. Erg interessant om te weten dat dit alles met het linker- en rechterbrein te maken heeft. Het synchroniseert zowat alles met waar ik op dit moment mee bezig ben.

Met de diertjes gaat het hier allemaal goed. De katten willen iedere dag naar buiten, maar vanwege de kou ook zo binnen. Heb wat dat betreft een deuropeners-job. Ik hoop dat wat de kou betreft, de lente zich gauw mag aandienen. Het is en blijft miezerig weer en vind het ijskoud. Ik ben zuinig met de verwarming, maar sinds ik zoveel ben afgevallen heb ik het eens te meer koud, zodat de vesten en truien ook niet goed helpen. In de avond zowiezo dan een graadje hoger maar zet die wel op tijd uit. En dan hebben we niet eens zo’n harde winter op het moment. De honden hebben er geen last van, die vinden alles goed en de konijnen kunnen beter de kou dan warmte verdragen. Wij moeten het er nog even mee doen, maar ik snak naar wat meer warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *