Als dingen niet goed gaan

Zo volg ik via track en trace een paar pakketjes, en daar klopt dan niets van. Zo nu en dan bestel ik van Aliexpress en het gaat veelal om luttele bedragen, maar toch. Je hebt er voor betaald en je verwacht dat het goed aan komt. Vaak gaat het ook goed, echter de laatste tijd niet. Bij mijn dochter gebeurde dat ze de status bezorgd kreeg, maar niets heeft ontvangen en bij nader onderzoek dat het op een ander adres is afgeleverd. Bij een ander pakketje, ook bezorgd en dat deze bij het dichts bij zijnde pickup-punt ligt. Hiervan geen bericht kreeg en dus ook geen bewijs om het af te halen. Dit is zo frustrerend en de post-agentschappen zijn niet erg behulpzaam. Dispuut indienen om je geld terug te krijgen heeft geen zin, want er is geen bewijs.

Ik had dit nog niet meegemaakt tot voor het weekend. Ik had een broekriem besteld op 24 februari en het kreeg al snel de status bezorgd, afgeleverd op 26 februari. Om te informeren bel ik en blijkt dat het op een ander adres is afgeleverd. Binnen 2 dagen kan het nooit geleverd zijn vanuit China, conclusie dat de verkoper het verkeerde track en trace nummer heeft gegeven. De verkoper zou het checken en erop terug komen, maar ik heb nog niets gehoord.

De dag erna een berichtje via de app dat een ander pakketje afgeleverd gaat worden op vrijdag 14.30 uur bij een pickup-punt. Het was meer dan anderhalve maand onderweg. Ik ga daar naar toe om 16.00 uur en geen pakketje. Heb mijn bewijs, de code en traceernummer, maar helaas, het is er gewoon niet. Diegene die me hielp had al iets van twijfels, misschien morgen, anders volgende week. Boos en teleurstellend ga ik terug naar huis, gevoelens van machteloosheid en ja wat nu.

Dit wil ik er niet bij laten zitten en bel weer om te weten wat er aan de hand is en vanwaar die verkeerde berichtgeving. Het lag inderdaad niet bij het pickup-punt maar er was iets mee dat alleen de zender mag weten en die mag contact opnemen. Waarom ik de verkeerde informatie kreeg, kon en mocht hij niet zeggen. Zelfs geen enkel excuus. Nu wordt je helemaal bloedheet. Dat niet alleen, het houdt je de hele dag bezig, zelfs het hele weekend. Je wilt het loslaten en je kan het niet. De verkoper is gelukkig aardig en doet wat hij kan om het te onderzoeken. Hij vond de situatie ook heel vreemd maar zou zijn best gaan doen.

Ik leg me een beetje daarbij neer, doch het negatieve blijft in je hoofd hangen. Je voelt je als het ware bedrogen. Dit moet ik loslaten en met andere dingen bezig gaan houden. Dat deed ik met de engelen en krijg ik boodschappen door over het uiten en vertrouwen geven in het hogere. Ik voel me schuldig om het kwaad maken over een paar euro’s, hoewel het meer om het onrecht gaat. Ik denk aan de paragnost, waar ik een tijdje bij in de leer was, die eens vertelde dat het hem niet deerde, zou zijn motor gestolen worden. Er is altijd karma, maar vaak niet op de manier zoals je verwacht en onzichtbaar. Het helpt me in het ordenen van mijn gedachten en terug te komen in het licht. Laat het los, er zijn belangrijkere dingen en geniet van wat er wel is.

Zondag kreeg ik een petitie-brief  door de brievenbus van de SP-fractievoorzitter Heerlen over de Aldi supermarkt, die plannen heeft om uit onze wijk te vertrekken. Ik lees die brief maar er zit zo weinig informatie in en vrijwel geen onderbouwing. Waarom, waardoor, heeft de petitie zin als wel de gemeente daar invloed op en waarom geen petitie online? Ik wil het nodige weten en probeer via internet wat informatie te krijgen. Op de site van de SP vind ik niets dan alleen een verwijzing naar een artikel van de Limburger krant.  Die wordt geblokkeerd omdat ik daar niet op ben geabonneerd en besluit daarom te mailen met de fractie voorzitter.

Als de Aldi weggaat heeft dat niet alleen gevolgen voor mij, zelfs voor de hele wijk en die paar ondernemers die er dichtbij liggen. Denk ook aan de ouderen, die dan de bus naar het Maanplein moeten nemen. Ik kreeg snel antwoord en het blijkt dat de Aldi het ergens veel beter krijgt en uitbreiding wilt. Als de Aldi besluit weg te gaan kunnen ze niet veel doen maar wel zorgen voor uitbreiding en daar gaat de woning-coöperatie en gemeente over die dit tot nu toe hebben geweigerd. Hij stuurde me ook een kopie van het artikel uit de Limburger en ik wist nu waarvoor ik de petitie kon tekenen. Vandaag keek ik op de site van de SP en zag vervolgens, wat ik niet verwacht had, de petitie online. Dat gaat een stuk sneller dan die papieren briefjes.

Dus vanaf ik het negatieve losliet begonnen dingen goed te gaan. Die avond in de post-app, een verwacht kaartje van post.nl om weer het laatste pakketje op te halen. Zo uit het niets, ik denk ik ga niet wachten op die kaart, codes had ik en jawel, gisteren lag al van zaterdag het pakketje klaar. Het was een  glasgordijn voor de deur waarvan de oude een beetje gescheurd was door mijn nieuwsgierige honden. Het ziet er weer allemaal goed en rosekleurig uit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *