Aubergine

Zo gaat de aubergine de oven in

Sinds de diagnose diabetes bij mij is vastgesteld, zoek ik meer naar variatie en probeer ik meer gezonde producten uit. Ik had al nieuwe receptenboeken gekocht, maar zoek ze ook op via het internet. Ik was wat dat betreft een gewoontedier dat altijd maar hetzelfde at… brood, aardappelen, groente en vlees of pasta en af en toe vis.

Nu moet ik toch meer op vegetarische gerechten afgaan en denk ik ga eens de aubergine uitproberen. Nog nooit geproefd en had er één gekocht. Ik vond een recept wat lekker leek, echter niet alle ingrediënten had ik in huis en verving die voor anderen in de soort. Inplaats van mozzarella, dan maar fetakaas, geen Italiaanse kruiden maar wel Provençaalse kruiden. Het is me aardig gelukt en zelfs leuk om eens andere smaken te proeven.

Ingrediënten per persoon:

1 aubergine

2 middelgrote tomaten
8 blokjes fetakaas
8 olijven
grana padano (strooi)kaas
Provençaalse kruiden
peper en zout
olijfolie 

Bereiding:

Snijdt de aubergine als een waaier in 5 reepjes. Bestrooi deze flink met veel zout om het vocht te onttrekken, zo’n 10 minuten laten liggen. Dep dan het vocht en het overtallige zout op met een papieren tissue. Leg de aubergine gespreid op een ingevette (beetje boter of olijfolie) ovenvaste schaal

Verdeel de tomaat, feta en olijven tussen de reepjes in en daarna wat peper naar smaak toevoegen. De grana padano kaas gaat over de hele aubergine en wees niet te zuinig hiermee, net als de Provençaalse kruiden. Besprenkel het geheel met olijfolie, 2 a 3 eetlepels.

Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat het ongeveer 45/55 minuten sudderen. Even zelf in de gaten houden of het langer moet of niet.

Uit de oven is de kaas gesmolten en hebben de  kruiden zich gemengd met de ingrediënten en de olijfolie. Echt heerlijk met stokbrood maar niet noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *