Bezorgdheid

Alles gaat zijn gangetje door en het Corona-virus blijft het gesprek van de dag. Maatregelen door de overheid, zoals nooit te voor is genomen, paniek neemt toe en ik zelf vind dat er veel onduidelijkheid is. Stappen die beperkingen geven en zo min mogelijk schade kan veroorzaken, helaas niet éénduidig zijn. Het is niet niks, maar het is en blijft een virus die je moeilijk de kop kunt indrukken. Alle kleine beetjes helpen, beter dan niets doen, maar niet iedereen houdt zich eraan. Wat betreft onze minister-president, gooi toch alles dicht, ook de scholen en kinderopvang, hoe moeilijk ook, want het is juist de economie die een universele boodschap geeft. De vraag is, wat gebeurd morgen, hoelang blijft dit nog voortduren? We blijven maar afwachten en ondertussen toch voorzichtig zijn en de adviezen opvolgen. Gemakkelijk gezegd, ouderen thuisblijven, niet met openbaar vervoer reizen, van thuis uit werken, niet iedereen kan dat. Je hebt je boodschappen nodig, je moet naar de dokter kunnen gaan of op je essentiële afspraken komen. Iedereen blijft met elkaar in contact en het is alleen hopen dat het je niet treft.

Ondertussen ben ik eerder naar de dokter gegaan, geen handen geschud, ook in het centrum is deze regel ingegaan. Mijn medicatie tegen de blaasdruk gaf teveel bijwerking, extreme hoofdpijn en ben daar mee gestopt. De hoofdpijn blijft zich nog steeds aanhouden, zij het nu wel in lichtere mate. De arts vroeg of ik had nagedacht over het toedienen van hormonen en weigerde dit omdat ik niet het risico wil lopen op de 2% borstkanker. De enige optie is bekkenbodemtherapie en hopen dat de vernieuwde technieken misschien wel helpt en als laatste optie, terug naar de uroloog.

Vandaag even boodschapjes gehaald om het weekend door te komen. De hele brood-schap leeg, op enkele rozijnen-bolletjes na. Gelukkig had ik nog wel wat voorraad, wel melk lag er nog, maar de mensen maken het wel erg bont met het hamstergedrag. Er zijn mensen zoals ik die het zich niet eens kunnen veroorloven, terwijl de winkeliers aangeven dat er voldoende is. Ego-centrisch gedrag… ik weet het niet. Ik hoop dat het gauw voorbij is en het warme weer zich mag gaan aandienen, het virus blijkt daar niet goed tegen te kunnen.

Oh en voor wie er in gelooft – extra voorzichtig vandaag, het is vrijdag de dertiende!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *