Centrum dicht, weer thuis zitten

Tekenboek

Ik kon niet veel creatiefs doen want het ging niet goed met mijn ogen. Oververmoeid, zo leek het, zodanig geïrriteerd dat het zowat pijnlijk was en ik aan de medicatie begon te twijfelen. Die bleef ik wel innemen tot aan de controle bij de dokter. Het zag er allemaal goed uit, de hechtingen konden eruit maar het oog zelf was veel te droog en daarom juist belangrijk de medicatie door te gebruiken. Met de druppels even stoppen en met de zalf in plaats van op het oog, in het oog doen. Het duurde een paar dagen, gelukkig gaat het nu iets beter.

Voor de operatie had ik een week vrijaf genomen van het centrum. Ik kon nog net een vergadering meenemen en er werd per direct besloten vanwege hete grote aantal corona-besmettingen om de qr-code te gaan hanteren. Ik was perplex en er niet mee eens, gaf dat ook aan. De reden was omdat we anders dicht moeten gaan en de kwetsbare moeten beschermen. Ik denk dit haalt geen zoden aan de dijk en omdat ik zowat de enige was die hier tegen in ging, just go with the flow.

Strijden is geen optie, ze zullen het zelf moeten ervaren en de week erna kreeg ik de opdracht om te publiceren dat ze tot volgend jaar toch gaan sluiten. In principe had ik dit al veel eerder verwacht en blij dat ze tot dit besluit zijn over gegaan. Het blijven onzekere tijden waarbij alles aan het virus afhangt en iedereen in de greep houdt. Triest dat de ongevaccineerden grotendeels de schuld krijgen, triest dat in Oostenrijk de dwang is ingevoerd om te vaccineren. Ik kan het alles niet meer vatten.

Er is geen controle op het virus, hoe je het wendt of draait. Onze vrijheid wordt bepaald door de smartphone en dit gaat veel erger worden. De onrust en verdeeldheid is niet alleen bij ons maar overal ter wereld. Een testmaatschappij die veel mensen al niet meer pikken. Het gaat niet meer om gezondheid en vanuit het grotere plaatje kan je wel zeggen, rustig blijven, maar het is beangstigend. We gaan door veranderingen heen en ik kan alleen zeggen blijf heel dicht bij jezelf. Er is geen goed of fout, maar denk kritisch na en vind de vrijheid in jezelf.

Potloodcase

Zoals gezegd kon ik thuis niet veel doen door mijn ogen, ook het rechteroog had er invloed op. Het enigste was even tv kijken, denk door het schermlicht dat dit moeilijk was, maar ik had mijn breiwerkje zodat ik de ogen daar zo nu en dan vanaf kon wenden. Mijn lama-trui is inmiddels klaar en moet het alleen nog in mekaar zetten.

Als boeken-freak een paar leuke Chinese boeken gekocht met daarin prachtige teken- en aquareltechnieken. De tekst is in Chinees, maar gelukkig spreken de beelden voor zich. Daarnaast een potlood-case om te ordenen, een mesje om papier te snijden en een paar kleurboeken. Hier is genoeg te doen en zal gauw ook meer tijd krijgen om een paar digitale knutsels te maken.

 

Aquareltechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *