De tropische dagen tegemoet

Was ik zo heerlijk op dreef met mijn zaad-plantjes. Dit gaat allemaal goed, maar nu met die hitte, doe ik zo weinig mogelijk. Vandaag weer de eerste tropische dag van het jaar. De air-cooler van boven gehaald en draait nu op volle toeren. De achterdeur had ik gisteren nog open, was redelijk koel. Nu dicht om de warmte buiten te houden. Laat het onweer vanavond maar komen, dikke kans dat dit ook niet gaat gebeuren en het morgen los zal gaan. Ergens gelezen dat het daarna naar de 40 graden kan gaan oplopen. Daar sta ik dus echt niet op de wachten maar we zullen het ermee moeten doen.

De katten zijn het liefste buiten met dit weer, behalve oude Sas, maakt even een ommetje en blijft niet lang weg. Mees blijft wel in de buurt en zoekt graag een koel plekje onder de struiken in de tuin of zeurt bij de buren voor wat lekkers. Zwarte Noah is meer een wilde natuur-fan en kan uren wegblijven. Buiten de tuinpoort hebben we het park en die houden ze niet tiptop bij qua onderhoud.

Voor Noah dus het walhalla en ik kan zo ineens dooie muizen of vogels verwachten, ook padden maar die schijnen niet zo in smaak te zijn. En na zijn lange avontuur, als hij thuis komt kan ik de distels uit de haren frommelen. Een paar keer voorgekomen dat hij die in de ogen had. Echt geen pretje, maar tot nu toe nog altijd goed gekomen. Wat dat betreft heb je meer controle op de honden en die hebben het ook zo warm.

Clematis

Van de week lekker met de plantjes bezig geweest. De pioenroos is opgebonden, die staat nu in vol ornaat te pronken. Ik had een vetpotje met meelwormen aan de muur gehangen. Vogels schijnen er gek op te zijn, maar ze komen hier niet. Vanwege de katten? Eksters zie ik wel en vooral als het geregend heeft, maar door de vele eksters kan ook de rede zijn dat de kleine vogeltjes zich niet laten zien. Aan de voorkant laatst toch een heggemus die van de lage schutting op en neer in de conifeer ging. En die zijn zo zeldzaam geworden, tenminste bij mij in de buurt. Misschien moeten ze dat potje nog ontdekken.

Een foto van de Clematis gemaakt, waarvan de bloei aan de onderkant begint. De vlinderstruiken, wil nog niet in bloei gaan, en ook de lavendel staat klaar om te expanderen. Die heb ik in het najaar gesnoeid, maar had het veel korter moeten doen.

Lavendel

Als deze gaat bloeien komt er een bijen-invasie, en is alleen maar goed, nog effekes. 

Aardbei

Dan mijn aardbeienplantjes, één bolletje van de drie, die uitkwam en heeft één aardbei-bloem. Beetje zielig, zouden er meer komen? We zullen het zien.

‘s Avonds vind ik het fascinerend om slakken te observeren. Ze zijn er en je ziet ze zo tegen de schemering. Als ik de konijnen hun laatste hapje geef voor de nacht zie ik er één of twee in het hok. Ik laat ze gewoon met rust, voor de konijnen kan het geen kwaad. Vorig jaar maakten ze gretig gebruik van het vogelbadje.

Die heb ik goed schoongemaakt en blijkbaar te schoon want ik zie ze er niet meer in. Geprobeerd om ze erin te leggen,  het lijkt of ze het niks meer vinden. Mijn kropje sla voor ze, laten ze met rust, maar wel aan mijn plant en dat bracht een mooi kiekje op.

Vanavond  doe ik niks meer, luieren voor de tv met voetbal Nederland-Oostenrijk. Als ze die winnen, zijn ze door naar de volgende ronde. Wordt spannend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *