19 De leraar

De Leraar is hier om de ervaringen die ze ondergaan te onderwijzen

De missie van de Leraar is om te dienen door middel van kennis. De obstakels waar ze doorheen gaan, zijn precies wat ze met anderen moeten delen.
– Sahara Rose

Misschien heb je je eigen Innerlijke LERAAR ervaren in je rol als ouder of als scoutsleider; of, wanneer je een sterke impuls hebt gevoeld om een standpunt te delen waarvan je instinctief voelt dat iemand anders er baat bij zou kunnen hebben om te horen. We hebben allemaal een beetje DE LERAAR in ons, evenals het tegenhanger karakter van de LEERLING. In feite kan een leraar niet anders dan eerst de leerling zijn! – Linda K. Watts

Een verlangen om anderen en de gemeenschap te dienen

De Leraar heeft een cruciale rol in het overleven en verbeteren van gemeenschappen, de samenleving en de mensheid. Ze houden ervan en moeten mensen van staten van onwetendheid naar staten van begrip brengen. Ze willen de vreugde zien die men voelt wanneer een student tot begrip en bewustzijn komt over een onderwerp of actie of vaardigheid. De Leraar is net zo goed een pijler van de menselijke samenleving als de Moeder en de Vader, vooral omdat ze buiten de gezinsdynamiek werken.
– PhD Philip Young

“Wie het weet, doet het. Zij die het begrijpen, onderwijzen.” – Aristoteles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *