Discriminatie, chantage en slinks bedrog

In de laatste weken ging het niet goed met mij. Gestrest en zo gefrustreerd over het onrecht wat betreft vaccins en keuze-vrijheid voor de groep 60+ tot 65 en de rest van het land niet. Het is zo fout om een bepaald vaccin opgedrongen te krijgen die onbetrouwbaar is en onveilig. In het begin wist ik al, dit voelt niet goed en vanwaar die getrokken grens. Niemand geeft daar een antwoord op en er wordt om de hete brij heen gedraaid. Het middel weegt niet op tegen de risico’s van corona als enigst argument. Dit heeft mij zo gegrepen, omdat het juist een groep betreft die veelal zwaar onderliggende problemen met hun gezondheid hebben.

Ik heb instanties aangeschreven o.a. bij RVIM, Partij voor de Dieren, Mensenrechten-organisatie en doch het haalt niets uit. Het is alleen een geluid wat je afgeeft. Het haalt de krant zelden, enkele stukjes zijn wel geplaatst, maar krijgt lang niet de nodige aandacht wat het zou moeten. Ook de meeste huisartsen verscharen zich achter de overheid. Denemarken stopt met AstraZenica, Noorwegen gaat er mee stoppen, de USA geven aan het niet meer te gebruiken, Duitsland geeft het aan iedereen op vrijwillige basis, waarom? Omdat deze niet veilig genoeg zijn en tevens mindere bescherming biedt, teveel problemen geeft. Nederland houdt zich toch halsstarrig vast, dit of anders niets bij deze groep, met geen enkel perspectief op alternatieve mogelijkheden. Straks het Janssen-vaccin, het gaat dezelfde toer op.

Alles houd ik nauwlettend in de gaten, ten koste van mijn eigen energie. Ik weet dat ik er afstand van moet nemen qua dit onderwerp, maar het houd me in de greep. Gelukkig weet ik de antwoorden voor mezelf dat het virus geen onderscheid maakt voor leeftijdsgroepen en geslacht. Feitelijk dat AstraZenica niet eens voldoende getest is op de leeftijd vanaf 55+. Boven die grens net zo goed slachtoffers zijn, net als mannen. Nu ook met de nieuwe virus-varianten, AstraZenica en Janssen geen bescherming biedt. Dan vraag ik me af, wat is het nut dan om je te laten vaccineren, welke ook geen immuniteit geeft op grotere schaal.

Verpleeghuizen lassen aantal extra vaccinatie-dagen in vanwege de bijwerkingen van AstraZenica. Ja mensen, en dat ten koste van een groep kwetsbare mensen die waken voor hun gezondheid en als putje gebruikt en misbruikt worden en de ministers hebben het over een luxe-probleem. Het is echt schandelijk wat zich op dit moment afspeelt.

Hier ga ik het afronden met een paar leuke cynische tweets die ik tegen kwam op twitter, maar in werkelijkheid, ik erger me groen en geel:

  • Ik moet overal op twitter mijn eitje kwijt zodat 642000 60-65 jarige straks ook uit hun eitje kunnen komen en Nederland open kan.
  • De anticonceptiepil mag voortaan alleen nog worden gebruikt door vrouwen boven de 60. Vanwege een verhoogd risico op trombose vindt de Gezondheidsraad het niet verantwoord de pil voor te schrijven aan jonge vrouwen.
  • AstraZenica t/m 59 te gevaarlijk dus Phizer, maar dan mensen…  dan bent u 60 en gevrijwaard van alle gevaar want de “wetenschap” heeft dat vastgesteld! Zomaar van de 1 op de andere dag… maar niet voor lang. Precies 5 jaar later is dat gevaar weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *