Fijne Paasdagen

 

Pasen en alles is zo anders, een groot gemis van wat dan ook, zielen die collectief vertrekken en doch verbinden mensen zich in een hele andere opstelling. Ik hoor net dat het doden-aantal vandaag onder de honderd is. Waar het in zijn geheel naar toe gaat weet niemand, maar het grote geheel is wel in werking en ik geloof heilig met een bedoeling. God’s wegen zijn ondoorgrondelijk, juist nu in geloof, hoop en liefde. Iedereen wordt zich geacht te offeren, met het signaal in het achterhoofd dat alles anders moet gaan. Een bijzondere trieste tijd maar wel eentje met hoop. Een globale hoop dat er meer respect komt voor elkaar en vooral de wereld, de Aarde die zowat verwoest werd. Een hoop dat de zo gezegde groten er naar luisteren, ze realiseren het zich nu wel.

Vandaag ook geen bezoek en ik ben bezig in mijn eigen kleine omgeving met plantjes zaden en moet nog een paar bollen en knollen in de tuin zetten. De grond in de achtertuin is nog niet omgespit voor het nieuwe gras, het is te droog en hoop binnenkort op wat regen. Ik geniet nu van mijn Paasdag, een bezinningsdag en kreeg een mail om te gaan mediteren en bewust bezig te zijn met iets creatiefs. Een goed idee en natuurlijk even buiten van de zon genieten, tekenen en zie wel.

Een geestelijke op tv gaf wat troost aan diegene die alleen zijn of eenzaam zijn. Hij kwam met het advies om te bidden tegen het virus om zo snel mogelijk weg te gaan. Begrijpelijk niemand wilt dit, maar stel dat het ‘nu zou vertrekken, zou alles zich niet meer kunnen herstellen en gaat alles weer op de oude voet verder. Vertrouw op het hogere plan, dat is de enige houvast en bidt voor meer bewustwording.
Iedereen een hele fijne Pasen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *