Herfstvakantie

Vandaag is weer de vakantie aangebroken, echter door de nieuwe corona-maatregelen heeft het centrum besloten om een week langer dicht te blijven. Het gaat niet best daar en zoals ik eerder aangaf, mensen blijven weg en ook groepsactiviteiten die geschrapt zijn. Maar dat is niet de rede dat we even dicht zijn. Op een of andere manier willen we ook maatschappelijk bijdragen en alle kleine beetjes kunnen helpen, echter die week langer of dat nut heeft. Iedereen zou zijn eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en dat gebeurd niet.

Nederland heeft een harde hand nodig en ik begrijp dat vanuit de politiek zij hun best doen, ook zoekende, ze moeten meer duidelijker zijn en niet meer verwarring scheppen door het één wel en de ander niet. De alcohol-onthouding, vanaf 20.00 uur mag niets meer verkocht worden. Nou ze gaan wel tevoren inslaan, de feestjes gaan alsnog door. Mondkapjes-plicht, prima maar geef ons dan wat echt beschermd. Geef de plicht dat iedereen voor goede ventilatie zorgt, juist in de openbare gebouwen. We weten zoveel meer als dan in maart en veel blijft liggen. Een pluspunt is dat als het je treft, Corona nu wel beter behandeld wordt. Dit gaat in stijgende lijnen maar verdomme het is geen griepje en het treft niet alleen ouderen. Jongeren met een kwetsbare gezondheid treft het net zo goed, zelfs als je denkt volledig gezond te zijn, kan het het vanuit het niets opduiken.

Ik heb trouwens de uitnodiging voor de griepprik al binnen. Die nog nooit gehaald en in de laatste 3 jaar geen griep gehad. Ik ben er geen voorstander van en of ik ooit als het vaccin er is voor Covid19 ga innemen. Eerlijk gezegd, ik weet het niet, misschien wel, misschien niet. Eerst weten wat het met de anderen doet en wat het vaccin zelf doet. Zou daar een plicht op komen? Ik zou haast denken van wel, dat is nu al met de kinderziekten-vaccins. Geen plicht maar wel consequenties, geen rekening houden dat er kinderen zijn waarvoor het schadelijk kan zijn, al is het niet grootschalig.

Binnenkort moet ik weer terug naar het ziekenhuis voor mijn ogen. Het zal me niet verbazen als het afgezegd wordt en cross my vingers. Vandaag las ik dat zelfs zware hartpatiënten het moeten ontgelden, daar was ik al bang voor. Corona gaat voor en ja bij ademnood kan ik me voorstellen dat deze patiënten voorrang krijgen maar ook al het andere kan de dood tot gevolg hebben. Het is ronduit verschrikkelijk voor wat zich nu afspeelt. Houdt je aan de richtlijnen, wees voorzichtig en beperk wat je kunt beperken. Het is triest voor ondernemers maar economie hersteld zich vanzelf wel weer. Voor mij is het duidelijk en al lang, het moet anders. Geld moet niet rollen, leer duurzamer te leven en denk ook aan onze aarde, want economie heeft veel kapot gemaakt.

Complotdenkers willen ons wakker maken, maar wat is een complotdenker, onderzoeken hun veld breed doch verliezen zich in heel veel informatie met allerlei theorieën, niemand heeft de waarheid in pacht. Ik ben het ook niet eens met al die maatregelen, geef elkaar wel de ruimte, al die ziekenhuizen, verpleeghuizen zitten niet in het complot. Eensgezindheid hoeft niet en ook ik wil terug naar het normale, maar is het altijd wel normaal geweest? Zo ja, dan slaap verder.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *