Het weer voor in de tuin

Iedereen vind het te nat, veel regen en voor mij ideaal voor de tuin. We hebben een aantal warme dagen gehad en zat ik juist met afspraken buiten de deur. Meer in de vroege avond dan maar aan de slag met bloem- en groentezaadjes. Het gras groeide en groeide en ik durfde het niet te maaien omdat het jonge zaad nog niet volledig ontkiemde op de kale plekken. Gisteren tussen de buien door, toch maar gedaan. Het zaad wil bij mij maar heel moeizaam doorkomen, toch zie ik enige verbetering en dat komt denk ik door de regen en dat de temperatuur wat hoger ligt. Waar ik niks zag, weer met wat zaad gestrooid.

Sommige struiken bij mij groeien volop en staan al in de bloei. De Keltische Egelantier, de wilde roos, zacht van kleur, alleen een hels karwei als je die moet gaan snoeien. Ik heb er heel wat krassen aan overgehouden door de scherpe doornen, maar die is zo mooi. Dan hebben we de prachtige Chinese Weigela, de naam moest ik opzoeken want als ik iets koop, vergeet ik zo de naam. Tegenwoordig gaat dit zo gemakkelijk met een app, fotootje nemen en je krijgt de naam door. De Weigela staat jammer genoeg verborgen, zeg maar in bedrukking tussen twee te grote struiken. Die ga ik na de bloei verplaatsen. Of me dat gaat lukken is nog maar de vraag. Misschien dat ik hem ook nog kan delen, voor één in de voortuin.

Nu moet ik nog de Pioenroos gaan opbinden. Ieder jaar geeft die volle grote bloemen en te zwaar om op zich zelf te staan. Dan hebben we de vlinderstuiken, die gaan ook in vol ornaat, nog niet in de bloei, maar dat gaat wel zo komen. Vorig jaar andere nieuwe planten gekocht en die schieten ook omhoog en afwachten wat daar uit komt. Verder wat wilde veldbloemetjes gezaaid, een tomaat en pepers. Drie bolletjes aardbeien, waarvan er maar één opkwam. Nou ja heeft die ene de meeste ruimte. Dit keer weinig kruiden genomen, maar kan zijn dat ik die nog bij ga kopen.

Ik wil ook nog zo zittend van de zon genieten, tot nu toe niet de tijd daarvoor gehad. Maar als je zo in de tuin bezig bent is ook heerlijk en dan heb je de honden om je heen, de katten die je gezelschap houden en niet te vergeten de nijnen die ook in de zon zitten te chillen. De bijen zijn er al, en de vlinders, nog niet gezien, zal ook niet lang meer duren. Ik had een kropje gewortelde gemengde sla gekocht, deze gedeeld met de konijnen. Een klein deeltje van de sla en de wortels in de grond gestopt. Als die aankomt, hebben de slakken ook wat te smullen. Alles leeft, groeit en bloeit, zo mooi om dat te bezichtigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *