Het wordt wat rustiger

Gelukkig ligt de hectiek zowat achter ons en is ook de zomervakantie gestart. Mijn oudste dochter Sheila kwam met haar gezin afgelopen zondag op kraambezoek. Deze keer was Xanthé erbij en Luciano bleef thuis. Die vermaakt zich wel met computerspellen. Het is moeilijk om iedereen mee te laten reizen in de auto.  Het weer hadden we mee, het zonnetje scheen volop maar er werd wel onweer verwacht. Heerlijk bij zitten kletsen en blij dat we elkaar ons weer fysiek zagen.

In het algemeen is het even een drukte. Jonge spelende kleinkinderen, maar wel leuk en dan natuurlijk de allerkleinste Aaliya. Ze maakt en doet het heel goed. Xanthé liet zich door mij de haren invlechten en hoorde achteraf dat ze dit normaal door niemand liet doen. Eerlijk gezegd hou ik ook niet van het gefriemel aan mijn haren, tenzij dat het moet.

We zaten zowat de hele middag in de tuin tot het avondeten. Er werd wat friet gehaald en we hadden het nog niet op of de eerste druppels kondigde zich aan. Op zich viel dit ook wel mee maar toen begon het te donderen. Ik maakte me gauw klaar om naar huis te gaan. Onweer, mij best maar dan moet ik wel binnen zijn en ook voor de hondjes. Zo wie zo moest ik voor 18.00 uur thuis zijn voor mijn tabletten. Gelukkig kwam ik droog aan en kort daarna kwamen toch de stortbuien.

Vanochtend was ik bij de praktijkondersteuner voor mijn suikerspiegel. Het blijkt dat ik toch een vorm van diabetes 2 heb, in een beginnende fase. Bloeddruk is wel flink verlaagd door de tabletten, alhoewel dit kan nog gaan schommelen. Voor de bloedspiegel krijg ik nu ook tabletten en zou er van af kunnen komen, mits ik op het eten goed ga letten en ga afvallen, 15 kg te zwaar. Een diëtiste, niet echt noodzakelijk, maar zou wel graag wat begeleiding  willen hebben en een leidraad. Dus ik heb weer wat afspraakjes staan. Een geluk… af en toe zondigen mag ik.

Aanstaande zondag krijg ik mijn 2e vaccinatie-prik. Het verontruste me erg, dat van de week heel Nederland op rood stond. Vooral de Delta-variant heerst nu erg en ben blij dat ik de Astra heb geweigerd. Echter waar ik al bang voor was, er komen weer andere varianten aan en of je nou wel of niet laat vaccineren, heeft het op den duur wel zin.. Ze zeggen je doet het voor jezelf en voor de ander, maar daar geloof ik niet in. Ben je jong en gezond, moet je genoeg afweer hebben. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid daarover. We zijn er nog lang niet.

Met Noah, de kat gaat het goed met zijn ogen. De waas zal waarschijnlijk wel blijven maar ik blijf even doordruppelen met een zalfje. Het is niet pijnlijk en ook zo gebeurd, maar graag laat hij dit niet doen. Zelfs met de regen, komt hij niet meer zo dikwijls naar binnen en zo tegen 19.00 moet ik hem daarom binnen houden, anders kan ik de avonddruppels vergeten. Dus ben al aan het afbouwen tot minimaal 3x en verder hopen dat er nog meer verbetering komt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *