In de ban van bloemen

Het is lente, het zonnetje laat zich wel zien maar het is nog koud. Ik ben bezig met mijn voor- en achtertuin, onkruid wieden en nog oude bladeren en rotzooi opruimen wat er tussen zit, beeldjes schoonmaken. Gisteren grote hulp gehad van de vriend van mijn dochter, die heeft het zo geklaard. Wat ik in een weekend voor mekaar krijg met mijn dochter samen doet hij het in een paar uurtjes. Zo blij dat ik het grote werk niet hoeft te doen en me bezig kan houden met het planten en zaden van bloemen en kruiden.

Lathyrus Odoratus

Gisteren wat nieuwe plantjes besteld. Margrieten en Damastbloemen, wat zaden van de lieflijke Lathyrus en dwergzonnebloemen. Zaadjes van  hangtomaten en cayennepeper. Andere specerij-kruiden koop ik hier en daar wel bij de supermarkt, heb er wel wat van thuis liggen. Aardbeien, peterselie, dille en bieslook, ik ga er denk ik deze keer vroeg mee beginnen. Het blijft een risico omdat er nog vorst kan komen, daar was ik altijd bang voor. Ze zeggen na Ijsheiligen, zo ongeveel half mei, maar dat duurt me te lang.

Het bij zaaien van het grasveldje achter wilt maar niet slagen. Te koud, te droog en heb er al wat letterlijk, water en geld tegenaan gegooid. Daarnaast het is open voor de honden wat helemaal een funest is en vormt er zich veel groene aanslag. Toch maar blijven proberen, laten we er vanuit gaan dat de aanhouder wint. Flink harken om de open delen wat losser te krijgen en maar weer opnieuw zaaien.

Ik heb ook een drukpersje gekocht om bloemetje en bladeren te drogen voor kleine kunstwerkjes. Met een paar oude boeken zou het ook kunnen, maar kan geen boek vernielen en neemt teveel plaats in. Dit voorjaar hoop ik op lekker weer, niet te heet en te koud, heb er ontzettend veel zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *