Kerstsfeer

 

Vandaag met dochterlief de stad in en dacht dat de kerstmarkt er al was maar die begint pas 12 december. Ik was een beetje te vroeg, toch waren ze daar met de voorbereidingen bezig en kon je een beetje van de kerstsfeer proeven. Er zou een schaatsbaan komen, de straat een beetje met lichtjes en ballen versierd , nog niet echt groots en grappig een hele grote witte kerstbal, waarvan ik vond dat die niet op de juiste plek stond en jammer genoeg niet geheel tot zijn recht kwam. Waarschijnlijk ruimtegebrek? Ik vond die wel erg leuk. Veel eet-kraampjes, oliebollen, vis en kaas en een zwart kraampje met koffie specialiteiten, die je kon nuttigen op een klein terrasje onder een zwarte paraplu. Ondertussen even gezellig bij Mac Donalds langs, voor een lekkere cappuccino en natuurlijk een hamburger.

In de binnenstad waren een paar activisten op de straat met een soort witte hondenmaskers, met de ruggen tegen elkaar in een kring en ze zeiden niets. Kim vond het maar eng, mij zei het niets en probeerde te achterhalen waarvan of waarvoor. Zag wat folders over planten en kreeg een enkeling die wel wilde promoten, een diervriendelijk dropje aangeboden. Ook hierbij geen uitleg gekregen en denk wat jullie duidelijk willen maken, doen jullie niet goed.

Op het werk hadden we lootjes getrokken en moest daarom nog een cadeautje kopen. Het zit in mijn hoofd en wil dit het liefst zo vlug mogelijk doen zodat ik dit uit mijn hoofd kan zetten en op andere dingen kan gaan richten.  Het blijft moeilijk om iets origineels te kopen voor een collega, toevallig ook nog eens voor dezelfde persoon die ik vorig jaar had, maar dat vond ik niet erg. Opeens kwam Kim iets in de Hema tegen, een leuke glazen kerstbal met 2 gouden hertjes in de sneeuw en op de afbeelding stond een standaard erbij. Een mooie goud, donkerblauwe kaars erbij en ik was klaar, dacht ik. We zaten in de lange rij voor de kassa en wilde gaan afrekenen, kom ik er plots achter dat de standaard exclusief was. Dat vond ik wat te saai en net op het moment dat we aan de beurt waren om af te rekenen, hield ik de boot af. Gelukkig vonden we iets anders en eigenlijk nog leuker, een lief decoratieve kop en schotel met een getekende cavia en een leuke opschrift erop. Het was wat aan de hogere prijs, dan die was afgesproken en ik denk what the heck. Voor die 2,50 meer heb ik geen kopzorgen meer en ik maak er iemand blij mee.

Na ik het cadeau gevonden had, weer zoiets stoms, vergeet ik mijn eigen lijstje wat ik nodig moest hebben, stofzuigerzakken waarvan ik wel het merk weet maar niet het merknummer, plus een speciale batterij, waarvan ik de oude  thuis had laten liggen. Volgende keer dan maar weer… en voor me zelf maar wat leuke dingen gekocht. Een mooi tekenboek en bij de Jumbo, niet echt wat nodig, maar aspergesoep gaat er altijd wel in en ben zo gek op rabarber-compote. Tenminste kwam ik niet met lege handen thuis.

Nog 2 weekjes en dan heb ik kerstvakantie, thuis nog niks versierd en zal dat van de week gaan doen. Op het werk zijn ze ook bijna klaar, en zie ook bij de mensen zelf, druk doende voor de Kerst. Zal het kindje van Kim zich dan ook aankondigen – ik verheug me er in ieder geval op.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *