Keuzevrijheid vaccin

 

Er is heel wat aan de gang met het vaccin van AstraZenica en toekomstig ben ik bang dat dit ook met Janssen gaat gebeuren. Een zogenaamd veilig vaccin waar het rommelt van alle kanten, zowel bij het vaccinatiebeleid en de gezondheidsinspectie. Vind je het gek dat mensen het niet meer vertrouwen en een ander vaccin willen. Sommige al helemaal afhaken.

Het wordt nu bij ons bij mensen van 60 tot 64 jaar opgedrongen. Onder die leeftijd mag het niet meer gegeven worden. Veel huisartsen die klagen tegen de overheid dat er zo weinig opkomst voor is, in plaats dat ze ons ondersteunen. Het middel vanwege de zeldzame bijverschijnselen wat zelfs dodelijk kan zijn of de rest van je leven van invloed kan zijn, weegt niet op tegen Corona. In het grotere plaatje gezien, klopt dit, maar individueel wil ik me hieraan niet blootstellen. Ik ben zo wie zo tegen inentingen, niet wetende wat het op de lange duur gaat geven. Ze claimen het veilig, maar is het niet.

Deze week heb ik de oproep gekregen en ja hoor, voor AstraZenica. Bij mij komt het er niet in en heb het goed overwogen. Velen die het tegen hun wil zijn gaan halen en anderen, 60- of niet die er om staan te springen voor hun vrijheid en ons maar zeurders vinden en dat we schreeuwen om een Mercedes te krijgen. Ik heb me netjes bij de huisarts afgemeld en aangegeven van geen Astra. Ik vroeg wat nu verder gaat gebeuren. Het wordt doorgegeven aan de GGD en verder afwachten op een andere oproep. Verder geen overhaling of discussie hieromtrent en was blij dat ik die keuze had gedaan.

Er is een petitie opgestart voor keuzevrijheid voor deze groep voor een alternatief van AstraZenica en toen ik deze tegen kwam nam het al mijn twijfels weg. Ik ben benieuwd wat het gaat opbrengen. Voor diegene die dit willen kunnen het ondertekenen: Petitie voor 60+ die Phizer/Moderna willen
Je vind er ook de laatste nieuwsberichten en lees je hoe de boel verdraait wordt en de schuld van het niet laten vaccineren naar de 60+ groep wordt gebracht. In mijn standpunt is het de overheid, die steeds hun beleid verschuiven en maar wat doen zonder de consequenties er van te willen zien. Alleen maar willen prikken, het individu telt niet.

Er is motie ingediend door de heer Wilders, hij doet ook wel eens iets goeds en helaas verworpen. Ik kon het niet geloven dat partijen zoals PVDA, SP en GL het lieten afweten. Dan Bij1, die zo tegen discriminatie is en daarvoor staat, maar zo het blijkt wat in haar eigen belang is. Het is de wereld op zijn kop. Mijn eigen Partij voor de Dieren chapeau, ze snappen het tenminste.

Kort na die motie komt de vaccinatie-baas van het RIVM, die eerlijk is en onze standpunten begrijpt, met het nieuws dat het einde van AstraZenica in zicht komt. De huisartsen furieus, de overheid gaat daar mee in en hij wordt aan de tand gevoeld. Ik maak me hier zo boos over en dit hele gedoe heeft trouwens me de hele week al bezig gehouden. Je moet de reacties eens lezen over dit onderwerp bij enkele discussies op internet, hoe de 60+ groep zich daaronder houden en zich in de steek gelaten voelt.

Ik heb er eerlijk gezegd bij moeten huilen in wat voor soort situaties sommige zitten en werkelijk kwetsbaar zijn. Mensen die al hersenbloedingen hebben gehad en/of trombose hebben, nierfalen en noem maar op, de lijst is groot en dan maar zeggen dat het door ons vertraging geeft. Iemand die bij de 1e Astraprik er 3 weken doodziek van is geweest, daarna afneemt maar toch in nasleep en geen 2e meer wilt. Mensen die zich juist strikt aan de maatregelen houden, geen feestjes bouwen en maanden op gehokt zitten van wege de te hoge risico’s. Nee daar wordt niet aan gedacht. We willen de immuniteit halen en de AstraZenica moet op, teveel van ingekocht. Ze draaien om de werkelijkheid heen, indoor triest!

En de ziekenhuizen staan al haast op code zwart, onze schuld? Noodbellen en ze doen maar wat…

Bnnvara

Maxvandaag

Maxmeldpunt

Bron tekst onbekend

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *