Kracht van liefde

Liefde in de menselijke ziel is de grootste kracht in de materie. . .  door het goede te laten zien in spreken, handelen en denken. Je hoeft dit niet specifiek kenbaar te maken, maar doe het en streef ernaar vanuit je Goddelijke essentie in elke toestand.

Wat kan je doen om de mensheid te helpen?

Door dagelijks, elk uur, elk moment van je leven te proberen je ware zelf te realiseren, dat diep in je diepste wezen begraven ligt. Het zal in je opstijgen als een stroom van licht waarmee je naar een hoger niveau van bewustzijn kunt stijgen, waar je zult merken dat je omhuld bent door de kracht en liefde van God.

Kijk niet naar anderen om het werk voor je te doen. Iedereen is zijn eigen redder en elke persoon is de redder van de hele mensheid.

Kijk niet eerst naar je buurman, wachtend om te zien of hij of zij doet wat jij denkt dat hij of zij zou moeten doen. Kijk liever naar jezelf, kijk in je eigen hart en je eigen leven.

Laat de wil van God zich manifesteren in jou en in je leven. Uw wil geschiede, niet de mijne. Uw goede wil, o God, die voor het welzijn van de hele mensheid is. Maar vergeet niet om je eigen wil toe te staan in je leven en zaken, zodat je geestelijk licht, waarheid en liefde toepast op de handelingen van je eigen zelf.

Wees actief en oprecht tot in het kleinste detail. Maak je geen zorgen over de gebeurtenissen die voor je liggen. Ontmoet ze met hoop en vertrouwen.

We spreken met diep gevoel en begrip voor de vele moeilijkheden, maar onthoud, zo zeker als de nacht komt, komt de zon ‘s ochtends op.

Kijk naar het licht van de ster,  het zal je nooit in de steek laten.

Hoop

Hoe moeilijk de lessen ook voor je zijn geweest en ook misschien op dit moment. Moge het je troosten en inspireren te horen dat ze de moeite waard zijn. De mensheid boekt vooruitgang, ze gaat niet achteruit en elke methode die wordt gebruikt om haar geboorte in het spirituele leven te bewerkstelligen is noodzakelijk. Kijk naar de wereld zoals die is, met tolerantie, liefde en hoop. Er is geen dood! Vooruitgang, vooruitgang, vooruitgang….

Groei is een levenskracht die altijd verder gaat, voorwaarts de zon in. Hoop!

Perspectief

Als je een duidelijk beeld wilt krijgen van welke toestand in het leven dan ook, kijk er dan niet al te dicht op! Bekijk ze vanaf het hoogste punt, vanuit het niveau van de geest. Je zult verrast zijn hoe verschillend de problemen eruit zien. -Kalme geest

Kalmte

Cultiveer  rust. Dit is voor sommigen van jullie niet gemakkelijk, omdat massa’s gedachtevormen de gevoelige aura treffen.  Zorgen er voor dat deze wordt als een rusteloze en soms door stormen geteisterde zee. Maar met inspanning kan en zal rust worden bereikt…..dit wordt niet in een oogwenk bereikt, noch in een paar weken of maanden. Het komt met een stabiele, aanhoudende inspanning van de wil over  een gedurende lange periode. -Genees jezelf

Geïnspireerd  door de nieuwsbrief-boodschappen van White Eagle/ White Eagle Lodge. Deze zijn erg eenvoudig en daarom des te krachtiger. Vrij vertaald uit het Engels naar eigen inzicht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *