Langzaam uit lockdown

Wat een heftige week was het en zoveel onthullingen, zowel positief als negatief. Ik trek me dan van bepaalde dingen terug. Laat me maar in mijn eigen doen en toch ontkom je niet aan al het nieuws.

Eerst dat van de Voice of Holland, één van mijn favoriete programma’s. Nu een wereldschandaal betrekkende het seksueel grensoverschrijdend gedrag van bekende en onbekende artiesten. Wat ik erover kan zeggen, dat het goed is dat het naar buiten komt. Er heerst zoveel taboe hierom heen en niet alleen bij dit programma. Velen hebben een oordeel hierover klaar, terwijl je weet als er zoveel schapen over de dam lopen, anderen gewoon volgen en denk dat het haast wel zo moet zijn. Uiteindelijk weet niemand de waarheid, dan de betrokkenen zelf maar er moet wel openheid komen.  Het trieste is dat er ook onschuldigen erin worden getrokken en ik snap wel dat er zo wie zo harde keuzes gemaakt moeten worden.

Wat ik erg vond is dat John de Mol flink aan de tand werd gevoeld. Zit zelf maar eens in zo’n situatie en hij was puur en oprecht in zijn reacties. Hij heeft gelijk dat als er iets is, slachtoffers meteen aan de bel moeten trekken en hoe kan je daders terecht zetten als je van niets weet. Anderzijds voor veel slachtoffers is het ontzettend moeilijk om met zoiets naar buiten te komen, wetende wat het teweeg brengt in je omgeving en daarbuiten. Het kan ontzettend veel kapot maken.

In januari zou ik weer aan het werk mogen gaan, maar helaas, het bestuur heeft besloten om tot zeker na de 31e te wachten. De besmettingen lopen op als water dat door alles dringt. Mijn eigen dochters zijn besmet en denk haast zeker door de Omikron variant. Toch gooit de overheid alles langzaam aan alles open. De ziekenhuisbedden zijn minder bezet door corona, dus het kan. Het blijkt minder gevaarlijk te zijn, maar pas op, niet voor iedereen. Engeland gooit alles over de boeg, geen mondkapjes, geen 2g-beleid, laat het virus  maar uitrazen.

Prima dat ze dat doen, maar onze overheid beraadt zich nog steeds over een 2g-beleid. Het is al gezeg, het helpt niet tegen mindere besmettingen. Wat voor beleid je ook doet, een virus houdt je niet tegen. Meerdere landen beginnen dit ook al in te zien en wat betreft de boosters, vind ik het toch een kwalijke zaak. Zelfs de Phizer-baas zelf zegt om beter jaarlijks een vaccinatie te nemen, zoveel mogelijk aangepast op de variant, dan te boosteren. Voor mij dus nog niet en laat deze even aan me voorbij gaan. Anderen spreken zich weer uit dat we op het einde van de pandemie zitten. Laten we het hopen, maar toch voorzichtig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *