Lenteachtig

We hebben het mooiste weer, temperatuur tot 20 graden en is al wat gezakt maar dan nog. Het zonnetje schijnt volop en het is echt genieten. Nog geen 14 dagen geleden een vriespunt tot -12 graden. Mijn konijntjes zijn trouwens er goed doorheen gekomen. Net niet nodig om ze naar de schuur te verplaatsen.

Even de stad in geweest met Kimbles en Yzaira. Nou, je kon de winterjas uit, maar je bent het zo gewend en dat in half februari. Je ziet ook veel mensen naar buiten toe trekken en plekken in het bos en stranden raken weer overvol. Sommige zijn zich hiervan bewust en gaan naar rustiger gebieden, maar er zijn er ook die zich nergens van aantrekken. De burgemeesters moeten dan weer ingrijpen en dit zal nog wel een tijdje aanhouden. Wij hadden gelukkig een rustig plekje bij de fontein en konden even langs de kant met het water spetteren, en dat was nog wel erg koud.

De volgende dag thuis, zat ik achter de pc en hoorde een gekwetter van vogels buitenaf en dit bleef aanhouden. Met dit mooie weer de achterdeur open en ook de honden werden onrustig. Toch niet een van mijn katten bezig of alle drie, dat kan ook. Ik ga buiten kijken en zie me daar een grote zwerm van eenden in de lucht. Normaal zie je één, hooguit twee v-formaties, dit waren er een stuk of 6 waarvan niet alle zich aan de v hielden. Ook het geluid was anders dan ik gewend ben van eenden. Was geweldig om te zien en jammer genoeg weinig tijd om mijn zoom-camera te nemen en gauw een mobielopname gemaakt (zie foto onder).

De nieuwe wet voor de avondklok is van kracht gegaan, de eerste kamer heeft zijn goedkeuring gegeven en ben morgen benieuwd wat de uitspraak is van de rechtszaak hierover, eigenlijk meer wat hier verder uit voor komt. Worden de boetes kwijt gescholden en wat zal de rechter voor redeneringen hebben. Bij de laatste persconferentie kregen we iets van versoepeling i.b.t. de corona-maatregelen, ook niet veel vanwege de enorme risico’s. Contactberoepen mogen o.a. aan de slag, jongeren tot 27 jaar mogen sporten en winkelen (tot 3 mensen per afdeling) op afspraak. Iets om de druk van het volk af te nemen, maar het schijnt niet echt te werken naar mijn gevoel.

Het wordt een hele spannende situatie want de horeca voelt zich achtergesteld en nu komt het…  die gaan zich op 2 maart samenspannen en de terrassen open stellen. 63 actiegroepen van de horecabond en de politiebond heeft begrip en ondersteund dit (bron-AD dagblad). Ik vat dit niet meer, de politie? Het voelt als 2 ouders, de politie en de overheid, die niet op één lijn staan. Waar gaat dit heen en zal toch niet weer escaleren? Een regelrechte soapserie die aan de gang is. Ik blijf er van weg en houd het het nog wel uit op mijn eigen terras in de tuin.

Formaties van eenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *