Macht of kracht?

Het is verschrikkelijk en hartverscheurend van wat nu gaande is. De pandemie, daar heeft niemand het meer over en alle aandacht is gericht op de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het raakt mij ook heel diep van binnen voor wat voor verwoestende gevolgen dit heeft en met wat voor doelstelling. Zoveel vragen over het waarom en waarvoor, niet te spreken over het leed wat dit met zich meebrengt. Ik probeer er vat op te krijgen en hoe ik het ook draai of keer, er zijn alleen verliezers. Ik zie het nut niet in voor wat Poetin wil bereiken, wat het ook mag zijn. Oorlog is er altijd geweest, maar dat mag geen excuus zijn, het is nooit rechtvaardig, maar geloof me het heeft zijn werking vanuit het hogere.

We worden allemaal wakker geschud en er is niets zo vanzelfsprekend als vrijheid. Wat bezield die man Poetin toch? Heeft ie überhaupt een ziel, oh jawel, echter zijn denkwijze is er één van de oude garde en daar zit het probleem. Een overtuiging die bij hem moeilijk te doorbreken is, en zijn eigen idealisme op de voorgrond zet en daar ook volhardend in is. De sancties lijken hem niet te deren en dit komt door zijn boosheid en frustraties, hij gaat door alles heen. Een man in het nauw en dit kan heel gevaarlijk zijn.

Hoe kan je zoiets stoppen? Het is uitermate zorgelijk want wie gaat het winnen en wat voor gevolgen komen hieruit. Zoals ik al zei, er zijn alleen verliezers en ik probeer het te zien als een hartverscheurend proces die de weg vrij maakt voor een betere wereld. Ik heb heel veel respect voor Oekraïne, hoe zij opkomen voor democratie en het gevecht aangaan tegen een macht die vele malen groter is dan zijzelf. Triest dat niet de hele bevolking van Rusland achter Poetin staat en ook geen oorlog willen, ook zij zijn slachtoffers. Je vraagt je af, waar gaat dit heen. Angst alom, wraak en verderf, het zijn symptomen die verandering brengen.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, oorlog is nu in een ieder van ons, al is het in je hoofd. Belangrijk om hier toch in liefde te zijn. Hopen dat het gauw voorbij mag gaan en een oplossing voor vrede komt. Macht doet nooit goed, zal het ook nooit winnen vanuit het grotere geheel! Het is een krankzinnigheid tegen de mensheid en de aarde, waarin de universele kracht op de langere duur zich zal gaan ontvouwen. Steeds meer mensen worden zich hier bewust van, een grote shift waar we doorheen moeten met zijn allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *