Marmer-cake

Na jaren, denk dat de kinderen nog thuis waren, eens een cake gebakken. Ik wilde weer een poging wagen en kocht een eenvoudige kant en klare cake-mix bij de Aldi, die ook nog weken onaangeroerd bleef. Overige ingrediënten had ik thuis liggen en gisteravond laat, onder de detective serie Vera, kreeg ik de aandrang om ermee te beginnen 21.45 uur. De serie in de pauze-stand gezet en binnen no-time was ik klaar en onderwijl het bakken verder van mijn serie genieten.

400 gr. cake-mix
50 ml melk
4 eieren
150 gr. boter
4 eetlepels cacao-poeder

Oven (elektrisch)10 min. voor-verwarmen op 160 graden. Bakblik goed invetten en daarna lichtjes met bloem bestrooien.

Alle ingrediënten, behalve de cacao-poeder in een kom goed mixen. Begin in de langzame stand en ga dan geleidelijk naar de hoogste snelheid. Een klein deel van het beslag in een andere kom en voeg daar de cacao toe, goed door elkaar roeren.

Vul het blik voor een laag met het natuurlijk beslag en daarover het cacao-beslag, dan weer opvullen met het overige beslag. Het blik in het midden van de oven zetten en laat het goudbruin gaar worden in circa 60 min.

Zo tegen 23.00 was die gaar, voor de zekerheid met een vork prikken, geen drupje vet van het beslag en klaar. Het zag er goed uit. Even afkoelen, alvorens om te kiepen, een theedoek erover want ik heb nu eenmaal katten die er ook een hapje van lusten. Gelukkig waren die allemaal aan de slaap. Het is me dus aardig gelukt, al zeg ik het zelf en zeker ook al een stukje geproefd. Heerlijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *