Meer sociale activiteit

Het is een beetje het einde van doktersbezoeken, althans het ligt even stil en is nu wat rustiger. De fysio verloopt nog steeds telefonisch en de tandartscontrole is ook weer voorbij. Bleek tijdens die controle één van mijn boven-tanden te zijn gebroken. Ik had er niets van gemerkt en kijk niet steeds, zoals in mijn jongere jaren in de spiegel als ik mijn tanden poets. Na een week merkte ik het pas op en tja weer terug en hebben ze iets aangelengd maar helemaal goed is het nog niet, moet zelfs erg oppassen met eten. Voor een tijdje en hoop wat langer, kan ik er wel mee door.

Inmiddels het gezichtsveld onderzoek gehad en in het ziekenhuis bij de professor geweest om het te bespreken. Mijn oogdruk was namelijk te hoog en bij het onderzoek gaven ze gelukkig aan dat de uitslag niet schrikbarend zou zijn. De professor vond de oogdruk van 20 nog te hoog, qua standaard nog wel net goed, maar hij wil proberen het lager te krijgen. Ik heb daar oogdruppels voor gekregen, echter mag ik die alleen aan het goede oog toedienen, vanwege de schade aan het hoornvlies welke zo’n beetje wel stabiel blijft.

Van de week is er hard aan de voortuin gewerkt, gelukkig het hele onkruid weg.Voor mij werd het opeens te zwaar, ook met dochterlief en heb de hulp ingeschakeld van haar vriend die het in no-time klaar had. Het ziet er nu heel goed uit. Nou de achtertuin nog, nieuw gras aanleggen en dat zal deze zomer ook gaan gebeuren. De rabarber in de tuin groeide als kool en heb die geoogst. Normaal hield ik er een half steelpannetje compote aan over en werd nu een hele soeppan. Een deel er van in de vriezer gezet en kon er later iemand anders er blij mee maken. Ik vergat er een foto van te maken, maar bij de volgende oogst, zet ik het recept in dit blog.

De zomeractiviteiten zijn van start gegaan en alles volgens de corona-regels. Wat de corona zelf aangaat blijf ik wat huiverig. Het lijkt te zijn verdwenen in mijn omgeving, maar dit kan schone schijn zijn. Ik blijf voorzichtig, want als ik al hoor dat via vliegtuigvluchten, de corona weer kan oplaaien. Ik moet er niet aan denken. Om op de activiteiten terug te komen, al meegedaan met de workshop stippen op porselein. Zo leuk om te doen en ik was ook blij om weer een paar bekende mensen terug te zien, na 4 maanden tijd. Het was echt gezellig en volgende week ga ik zelf een workshop creatief dagboek-schrijven geven. Spannend want dit is de eerste keer voor mij. Er zijn al een aantal die zich daarvoor hebben ingeschreven. Ik was dus de hele tijd met die voorbereidingen bezig en het is nu klaar.  Ik ben blij dat de sociale activiteit zowat weer op gang komt en hopen dat dit zo doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *