Meivakantie

Nadat we zo kort geleden aan de slag zijn met werk, ben ik ook blij dat het weer vakantie is. In de laatste dagen was het een drukte van jewelste. Het loopt nu goed met de activiteiten. Echter zijn er veel medewerkers afgevallen, komen helemaal niet terug, hebben andere bezigheden ofwel ziekte-uitval. Onze coördinatrice werkt een beperkt aantal uren en dat blijft voorlopig, dus er komt veel op ons neer. Mijn collega die nu veel verantwoordelijkheid draagt vroeg mij om haar te ondersteunen wat ik absoluut ook doe en deed dit al voor zover ik dat natuurlijk kon. Het is een roeien met de riemen die we hebben. We zijn met zijn tweetjes een beetje de enigste vaste medewerkers die er iedere dag zijn.

Thuis ook flink bezig en heb het gevoel dat er tijd te kort is. Pas de schetsboek-challenge afgemaakt, bezig met brush-handletteren, iets nieuws voor mij, maar zo mooi en leuk om te doen. Hier vind je de link naar een gratis masterclass en e-book van Liefs van linda. Daarnaast wat kleuren tussen de bedrijven door, daar kan ik me in verliezen en enorm rustgevend. Borduren staat wat stil, maar dat komt ook nog wel.

Op spiritueel gebied volg ik momenteel een aantal video-retraites, daaruit volgt dan meditaties en boeken/cursussen die me interessant lijken. Nooit te oud om te leren ofwel weer bekende gebieden te heronderzoeken.

Gisteren in mijn eentje de jaarmarkt bezocht. Mijn dochter had een verjaardagfeestje van een buurtkindje en heb ik geprobeerd of een vriendin van me mee ging. Zij liet het op het laatste moment afweten en het was zo’n mooi weer. De stap genomen om dan maar alleen te gaan. Ik kwam vanzelf bekende tegen, al is het leuker om samen met iemand te gaan. Het was toch gezellig en een enorme drukte, iedereen lijkt corona te vergeten en het liefst wilde ik er ook niet aan denken.

Een paar fotootjes genomen van de schapen die werden geschoren. Het viel me op dat de gevlekte wollen vachtkleur van wit/bruin niet overeenkomt met de huidskleur. De vlekken zijn net als bij de kop, zwart, nooit geweten. De troep op de grond, het stro en de keutels, deed me denken aan mijn konijnen. Het stro ligt in hun slaaphokje en er is er één van die twee, die alles eruit krabbelt zodat het op de grond beneden beland. Het is een enorme rotzooi wat ze er van maakt. Dit gebeurd van tijd tot tijd en denk haast dat het een periode is dat ze gedekt willen worden. Geheel iets anders dan een schijnzwangerschap, want dan wordt het stro gebruikt voor het nest.

Wat dit is, geen flauw idee, een leuk draaiwiel-constructie van staal en hout. Zal vroeger ergens voor gebruikt zijn, maar productie van wat. Zo waren er ook hele oude tractors te zien.

Een oude bromfiets uit het jaar 1954, zowat een drie kwart eeuw geleden. Vond het wel grappig.  Met een hulpmotor, geschikt als bakfiets en toegelaten voor weggebruik waarbij helmplicht, toen ook al was.

Na afloop van de jaarmarkt, even nog een kopje koffie bij de Hema gedronken en was daarna ook erg moe naar huis gegaan. je doet zoveel indrukken op.

Nu zien dat ik deze week mijn ramen gelapt krijg en het gras in de tuin wacht op een maaibeurt. Hopelijk blijft het mooie zonnige weer nog aanhouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *