Niet weten en vertrouwen

Video-Retraites door Daniëlle Hermeler

Een  video-reeks met 8 sprekers over het onderwerp “Jouw zielsmissie ontsluierd” waarbij ik mijn eigen samenvatting maak. Mijn notitie-vel klaar om aantekeningen te maken en aangeef wat ik erbij voel en ervaar.

6 Heleen Naardenhove

Intuïtie is hetzelfde als paranormaal begaafd.  Iedereen heeft dit en dat moet je ontwikkelen.  Het is gewoon normaal. Elk medium heeft zijn eigen taak en dit betreft voor ieder beroep.

Het ego heeft voeding nodig, komt meer neer op pijn en angst, en de ziel heeft voeding nodig en dit is inspiratie. Vertrouw dus op je innerlijke waarheid, dat is de zielsmissie.

De planeet Aarde is juist een bijzondere plek om snel iets te ervaren.  Er gebeurd nu veel  waardoor er ook veel veranderd. De kosmos is continu in beweging, zoekt naar balans en is altijd in ontwikkeling.

Leef je innerlijke waarheid in plaats van steeds karma op te bouwen en te verwerken. Het vergt vele levens om tot die bewustwording te komen.  Als je niet los komt van oude structuren, hoe kan je dan aan iets nieuws beginnen.

Bij dat karma heb ik een kanttekening. Er is karma maar niet in de zin van goed en fout.  Zoals Helena zegt, je bouwt het op en je verwerkt het en het gaat om bewustwording.  Als ik naar mezelf kijk vanuit het verleden denk ik waarom zoveel op mijn dak krijgen, terwijl ik geen slecht mens ben en altijd het goede na streefde.  Ook ik heb foute dingen gedaan maar dit kan  nooit in verhouding zijn voor wat ik aan karma heb gekregen in dit huidige leven. Doch wordt er in ieder leven min en meer continu karma opgebouwd, verwerkt en afgebroken.

Een ieder heeft zijn eigen zielstaken, welke een slechte ervaringsmissie kan zijn, juist voor de ander. Daarnaast kan je vanuit zielsbindingen (voorouders en geliefden) keuzes gemaakt hebben om karma over te nemen. Dit kan uit liefde zijn en/of om zelf te ervaren, bewuster te worden voor wat het doet.  Karma is wat dat betreft één heel groot bewustwordingsproces en ligt niet zo eenvoudig.

Heb het lef voor het ‘niet weten’ en vertrouw. Oude structuren piept en kraakt aan alle kanten. Het oude brokkelt af maar het nieuwe is er niet. Wel dragen we bij aan de verandering die bezig is terwijl het er nog niet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *