Nog niet erg genoeg?

In Nederland gaat het echt niet goed. De overheid is bezig om hier verandering in te krijgen en geven al toe, ze zijn te laat. Of er is dit of er is dat maar concrete beslissingen maken daar zijn ze niet heel goed in. We weten, het loopt de spuigaten uit. Deze week een bericht gekregen dat de energie weer zo’n 30% omhoog gaat en het kabinet doet niks, alleen staan er plannen klaar voor 2023, en we moeten maar afwachten. Compensaties zouden er komen, echter alles blijft achter de feiten aanlopen. Overal zijn er noodklokken en voor veel bedrijven is het te laat. We zitten in een rollercoaster en ik kan wel zeggen blijf rustig, als je de schrijnende verhalen hoort, raakt dit erg.

Het is nog even door de zure appel heen bijten, maar je vraagt je af waar gaat het heen. Er moeten structurele oplossingen komen en wat blijkt, alles lijkt te ingewikkeld te zijn. Ze hebben de systemen zodanig opgesteld dat ze zelf niet meer weten hoe hier in te kunnen grijpen. En dat voor een rijk Nederland. Er zouden hier geen voedselbanken moeten zijn, waar zelfs de hardwerkenden nu naar toe moeten gaan om te kunnen overleven omdat ze niet in aanmerking komen voor de toeslagen, waar ze net niet onder vallen en tijdelijke compensaties. Het is hartverscheurend en of het nog tot escalatie komt bij de burgers. Velen willen dit kabinet niet meer en ja toch heeft de meerderheid hier voor gekozen.

Thuis heb ik het nog gelukkig onder controle, het is schaars en opletten geblazen. Ook op het werk moeten we de energie in de gaten houden en de  verwarming zo laat mogelijk aanzetten en op tijd uit. Voor de rest gaat het leven gewoon door..

Tijd voor de tuinen winterklaar te maken en heb vanmiddag al wat gesnoeid. Gras bij gezaaid, ja helaas weer en het hoge gras moet nog gemaaid worden, maar ik laat het nog even tot oktober. Van de week de parasol opruimen en zal niet lang meer duren of de bladeren komen van de bomen af. Het is al herfst en we kunnen nog even van de laatste zonnestralen genieten.

Gisteren naar de stad en even bij de marktbakker langs voor een extraatje voor het weekend. Er waren leuke dingen te doen voor de kinderen, zoals een kleine kinderboerderij, spellen en luchtkastelen. Yzaira had er wel zin in, al was ze wel wat terughoudend bij de dieren, waarschijnlijk omdat het te druk was.

Mobiele escaperoom

In het moedercentrum had onze penningmeester een prijs gewonnen, een mobiele escaperoom. Was erg leuk en we deden dit in twee groepjes. Het verhaal speelde zich af in 1988, een live televisie-uitzending van de wereldkampioenschappen. Tijdens de regie werd de tv-uitzending gebroken door een kabelaansluiting en die moesten we fixen en zoeken om eruit te komen. Het kwam dus op teamwerk aan en ons groepje deed er iets korter over. Het was zo leuk dat we dit nog een keer willen doen, maar we moeten nog uitvinden waar we dit kunnen doen.

Nog steeds niet erg creatief, ik ben zowat inspiratieloos, ook met schrijven. Wel bezig geweest met cursief schrijven om je handschrift te verbeteren en handig met handletteren. Doe af en toe wat met tekenen en wordt tijd dat ik het breien weer op pak en het borduren. Achter de computer wel veel nieuws lezen en verder veel tv of een film van Netflix. Het zal op een gegeven moment wel weer komen en flodder voor nu gewoon wat aan.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *