Onrust in het land

Ontzet bekijk ik de beelden van de rellen, plunderingen en het geweld die stedelijk door het hele land waait. In Heerlen is het nog rustig maar zou ook zo één dezer dagen kunnen gaan komen. Al dagen achtereen sinds de avondklok is ingegaan, heerst er een heel onrustige sfeer in het land. Woede, boosheid, verdriet en angst, voorstanders en tegenstanders, iedereen heeft zijn mening erover en ver weg de meeste die het geweld afkeuren, doch het is er. Voornamelijk jongeren die in opstand komen en tegen de avond aan, zich los laten gaan.

Er wordt gesproken over bepaalde groeperingen, zoals hooligans, maar dit is bullshit. Zelfs allochtonen worden voornamelijk genoemd, wat weer verdere verdeeldheid geeft en ik ook niet geloof. Allemaal, ongeacht wie of wat, stuk voor stuk opruiers die zich tegen de overheid keert en onschuldigen mee betrekken. Niet wetend wat ze verder veroorzaken en de gevolgen voor ons allemaal zijn.

Het is beangstigend en dit nooit zo erg meegemaakt in Nederland. De politie treedt kordaat op, maar ik vind het erg dat dieren hierin meegetrokken worden. Politiepaarden en honden worden ingezet. Ze zijn erop getraind maar met dit soort geweld waarbij bakstenen en vuurwerkbommen worden afgegooid, is dit voor die dieren niet verantwoord en wordt er misbruik van gemaakt. Anderen schreeuwen om het leger in te zetten.. dit alles gaat erg te ver, maar als het noodzakelijk is, moet het.

Die woede onder de jongeren, maar ook ouderen hoor, kan ik best begrijpen. Het borrelt al zolang, geloven niet meer in het beleid en er wordt steeds meer beperkt. De avondklok was de druppel die overliep, maar niet nodig geweest als die zelfde die nu in opstand zijn, zich aan de regels zouden hebben gehouden.

Ik ben het ook niet eens met het beleid wat ze voeren, veel te inefficiënt. Hadden veel eerder moeten ingrijpen, steeds maar achter de feiten aanlopen. Het vaccinatie programma wat niet goed loopt, vertragingen, wijzigingen in het toedienen. Een ieder moet op zijn beurt wachten, maar nodeloze voorrang wordt weer anders bepaald. De 2e noodzakelijke injectie wordt waarschijnlijk uitgesteld… Het is een hele wirwar, dat je denkt waar zijn ze mee bezig.  Het is allemaal ook niet gemakkelijk. Sta er zelf maar eens voor en de overheid moet het maar doen en hebben ook de beste bedoelingen.

Het zal wel ergens naar toe leiden, maar geweld is nooit de oplossing. De explosie had ik ergens wel verwacht en maakt wakker en alerter, voor alle partijen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *