Reiki inwijding

Onlangs vakantie gehad en ik was ook lekker erop uit gegaan. Onder andere naar de Gaia-zoo met de kinderen en donderdag met Hemelvaart naar de bloemenmarkt. Thuis aan de gang met deuren schilderen. het plafond moet nog gedaan worden, tevens de radiatoren en heb een bedragje klaar voor een nieuwe vloer, wat waarschijnlijk laminaat wordt. Dit alles stapje voor stapje. Het mooie weer is er en dat vereist ook verplichtingen om aan de tuin te werken. Dus ik ben best druk doende bezig. Ondertussen inwijdingen, wat ik zeer beperkt doe, maar wel met alle liefde. Ik laat me hier weinig over uit, vanwege de discretie van de klanten maar ik wil wel nu even een verhaal kwijt over een Usui-Reiki-inwijding.

Deze heb ik zelf nooit ondergaan, maar dit zit wel geheel verweven in de basis van de Shambhala en wordt vaak Shambhala-Reiki genoemd. Er is een groot verschil tussen Usui-Reiki en Shambhala, maar als je dit niet hebt ondergaan, is dit moeilijk om te vergelijken, maar het is een feit. De energetische trilling ligt veel hoger bij Shambhala en is meer intuïtief gericht. Mijn eigen master wilde dit toetsen door na Shambhala, zich ook in Usui-Reiki te laten inwijden, wat eigenlijk niet nodig was, Het zit er immers in, maar ze wilde het verschil ervaren. Ze voelde dit ook en het gaf aan haar ook geen toevoeging meer.

Het heeft niets te maken of het minder of meer is, slechter of beter, beiden zijn prima. Het heeft allemaal dezelfde doelstellingen. Het is meer of je de energie-boost aan kan en of je meer concreter met energie wilt werken of intuïtiever aangelegd bent. Shambhala is dus niet voor iedereen geschikt en soms moet ik iemand wel eens weigeren, wat onlangs gebeurde, ook al wil iemand zo graag. Het kan gewoon negatieve gevolgen geven die je niet moet onderschatten. Vooral op emotioneel vlak, als iemand die boost niet aan kan en meer fysieke-persoonlijke begeleiding nodig heeft.

Je staat dan voor een keuze waarin je dan moet volharden vanuit persoonlijke verantwoordelijkheid voor iemands welzijn. Maar nu komt het, diegene vroeg toen om de 2e Usui-Reiki inwijding. Dat zou de juiste keuze zijn, maar ik had het zelf niet ondergaan en nooit een Usui-Reiki inwijding gegeven. Ik zat even in twijfeling met mezelf, van ben ik wel bevoegd om dat te doen. Ja die bevoegdheid heb ik, maar om het te doen. Zou dit zuiver genoeg zijn? Het voelde wat vreemd. Ik was ook eerlijk naar die persoon toe en dat ik er eerst over moest nadenken en uit moest zoeken hoe ik het moest doen op afstand.

Qua handelingen verschilde dit niet veel met Shambhala, dus we gingen er samen voor. Of het zou werken zou dan moeten blijken. En het werkte prima om die intenties van de inwijding via een energetische overdacht per afstand over te brengen. Een hele nieuwe bijzondere ervaring was dit voor mij en ook diegene die werd ingewijd was er heel blij mee. En zo perfect hoe alles  samen werd gebracht vanuit het hogere perspectief. Gewoon geweldig!

Notitie: Ik doe geen Usui-Reiki inwijdingen, heb dit als uitzondering gedaan!

Verder gaat alles hier prima en ik geniet van het zonnetje buiten. De tuin ziet er goed uit, bij veel planten knoppen die op het punt staan om open te gaan. Pas ook nieuwe planten gekocht en verwacht ze binnenkort per post. Ook de katten zijn weer meer buiten en blijven gelukkig wel in de buurt. Dit jaar minder kruidplantjes, misschien koop ik nog wat zaden. Echter alles is zo verschrikkelijk duur geworden. Je moet des te meer op acties letten en niet alles maakt het goedkoper. Ook qua boodschappen, de prijzen rijzen de pan uit en hoe ga je daar creatief mee om. Als alleenstaande valt het net nog te redden, maar voor die grote gezinnen is het toch erg triest gesteld. Hopelijk komt daar gauw verandering in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *