Stilte en dan gebeurd van al

Even een tijdje uit de running geweest door ziekte. Kort na de carnaval een flinke verkoudheid/griep opgelopen. Of het sluimerde al en heeft zich dit doorgezet. Een corona-test gedaan en die was gelukkig negatief, terwijl in Limburg het covid-vonkje weer was opgelopen. Inmiddels er weer bovenop en volop aan het werk. Mezelf heb ik goed de tijd er voor genomen.

Dan kom je op het werk en meteen chaos door tijdsdruk. Kopij die plots eerder ingezonden moest worden en ja ik was niet in staat en thuis. Ze hadden een foute kopij-datum doorgegeven. Een paniekerig gevoel omdat alles plots ineens, de rest moest blijven liggen en dit in orde gemaakt moest worden. Gelukkig was er een collega die ons hierbij hielp en konden we het voor mekaar krijgen. En het begrip dat het later werd gedaan.

8 maart was het Internationale vrouwendag en we gingen om dat te vieren in het centrum koekjes bakken. Het werd een hele gezellige boel en natuurlijk proeven. Pindakaaskoekjes, cup cakes met noten en wafels, het was echt lekker. Iemand van het maatschappelijk werk vroeg wat Internationale vrouwendag inhield en ik was verbaasd.  Het is toch algemeen bekend, vooral bij sociale instanties.  Een dag om stil te staan bij vrouwen en hun power. Dat zelfs ook vandaag nog veel vrouwen in de onderdrukking zijn bij mannen en hierdoor de nodige aandacht krijgt op discriminatie en ongelijkheid.

In de avond gingen we met een aantal vrouwen naar de bioscoop. Het werd de film over de bekende acteur Antonie Kamerling die in 2010 zelf uit het leven stapte op 44 jarige leeftijd. Hij kampte met zware depressies. Zijn vrouw Isa Hoes heeft er een boek over geschreven en deze werd dan verfilmd. Een zeer indrukwekkende film was het met scenes erbij die herkenning gaf. Hoe het systeem in de hulpverlening faalt en de machteloosheid hierin voor diegene die er dicht bij staan, alarmeren mar niets uithaalt. Het vraagstuk over oorzaak, erachter komen waardoor maar zelfs dat dit erg moeilijk is.  Van de buitenkant iemand sterk kan overkomen, maar van binnen zeer gevoelig en kwetsbaar kan zijn. Je wilt dood zijn, maar ook weer niet. Isa Hoes gaf het aan, je wilt niet dood maar het gevoel en de pijn overheerst, daar wil je vanaf.

Iemand zei tegen mij, dat er ook mensen zijn die zo worden geboren, zonder dat er een oorzaak is. Hierbij denk ik weer dat je levens terug moet gaan en helaas past dit dan niet in het huidige maatschappelijke plaatje en je daar net de juiste persoon voor moet vinden.  Heel erg moeilijk, des te meer dat depressie tevens een taboe kan vormen. Het is een zware strijd die je niet altijd overleefd waarbij de dood dan de enige verlossing voor op dat moment is en als nabestaanden zult moeten accepteren. Ja, de film had veel impact en te denken gegeven.

Film: Toen ik je zag

Afgelopen woensdag verkiezingen en we hadden de stembussen op locatie in ons centrum. Het was erg druk en we wisten al dat het bezoekerspercentage veel hoger lag dan in voorgaande jaren. Zo bleek ook en volop met ongekend succes heeft de boerenpartij gewonnen. Ik heb er een dubbel gevoel over. Het is goed dat er eens een andere partij aan het roer komt. Er moet een menselijker systeem komen maar met het stikstofbeleid en de crisis die er mee samen hangt, is het een groot nadeel. Nog zoveel klimaat-ontkenning, ondanks de heftige aardespattingen. De boeren moeten er zijn, maar ik heb geen sympathie voor mega-productie en de gevolgen hier van. Maar het is goed, dat de mensen een ander geluid geven en alles op zijn kop wordt gezet. Het moet anders gaan!

Mijn dierenpartij blijft mondjesmaat groeien, alleen in mijn provincie niet, daar bleef het gelijk. Maar ze zijn en blijven er in en is ook noodzakelijk. Het enigste waar ik op tegen ben is dat vega-gedoe en de algehele media-promotie erbij. Meer plantaardig voedsel en duurzamer, ja maar dan wel onbewerkt en geen pseudo lappen vlees, dat helemaal niet gezonder is. We weten allang niet meer wat wij in ons voedsel krijgen en sinds kort hoorde ik dat er zelfs insectenmeel erin verwerkt wordt. Ik moet er om lachen maar blij ben ik er niet mee.

Ook een minder leuk voorvalletje gehad met een Thierry Boudet aanhangster. We leven in een democratisch land, maar toch moet je voorzichtig zijn om te zeggen waarop je stemt. Zo komt een vrouw naar me toe. boos en best op agressieve toon, Rutte moet eruit en ook dat wijf van Kaag. Ik zeg eerlijk, ik heb het daar ook niet zo mee en daarom stem je nu ook. Een heel verhaal krijg ik er bovenop, en alles wat je zegt krijg je tegen je. Ze vermoorden ons, als je je hebt laten enten tegen covid ben je over 4 jaar dood. Ik heb dus nog 2 jaar te gaan.

Het klimaat was de reinste flauwekul en het zijn de Nazi’s die nu aan de macht zijn. De media maakt Thierry zwart en ik denk ja jij bent de boel nu ook aan het verdraaien, maar gedeeltelijk heeft ze gelijk dat de media de feiten goed kunnen verdraaien over wie dan ook. Toen kwamen de complot theorieën over Bill Gates en ik denk wat moet ik daar nu mee. Er is veel wat in de wereld niet klopt en niet goed is, echter denk ik hierbij aan het spreekwoord:  “schoenmaker blijf bij je leest”,

Over het stikstof en klimaat ging ik regelrecht op in maar ik dorste niet te zeggen op wie ik had gestemd, maar al gauw zei ze: “jij hebt op de dierenpartij gestemd”!  Ik hield me in  en zei zachtjes ja, dacht wat over me heen te krijgen, maar het was voor de dieren en dat was goed. Grote opluchting en met  verbazing na de klimaat discussie die we hadden. Dus niet alles was zwart/wit bij haar, maar ik kon door in haar blaadje.

Wat voor gevolgen de verkiezingen in het algemeen gaan doen? We zullen zien en afwachten… en hoe dan ook,  blijf je eigen idealen volgen voor  het goede en in het belang voor ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *