Vaccineren of niet

Ik geloof niet in complotten, goedschiks of kwaadschiks, het is goed en mag er zijn. Het laat zien wat er is. Heel veel schade die we al die voorgaande jaren hebben opgebouwd, decennia’s lang en we nemen er allemaal deel aan, ondanks alle waarschuwingen.  Van een wegwerpblikje op de straat tot aan een bezoek van een restaurant. Het lijkt allemaal zo onschuldig, ga eens na of het echt nodig is. Verstrengeld in ons eigen web die nu grootschalig aan het overleven is.  Het moet ons laten zien, maar willen we zien, zonder te oordelen?

Niemand kan het veranderen en de echte verandering neemt van zelf zijn plaats in, voor wat het kiest en evalueert. Hoe wij daar mee omgaan, zijn we zelf verantwoordelijk voor.  Het gaat niet om valuta maar een bestaan voor mens, dier en natuur met wederzijds respect, voor vooral de Aarde, waar we niet naar willen luisteren en commercie de boventoon voert.

Grote bedrijven nemen het over en de kleine ondernemer moeten we ondersteunen, maar ik als bijstandsgerechtigde kan die kleine ondernemer niet ondersteunen, hoe graag ik ook wil. Duurzame ambachten die verdwijnen, de kleine buurtsuper is niet meer, verschil tussen rijk en arm wordt steeds groter, alleen het grootschalige telt wat ook onze ondergang wordt.

Er wordt verteld wat wel en niet goed of gezond voor ons is en daar naar gehandeld. Grote accijns op tabak met de uitkijk op banning, in de toekomst op vlees, snoep en frisdrank (?), maar de snack en het wijntje mag blijven.  Mogen we dalijk nog wel een oliebol zonder schuldgevoel eten? Wat echt gezond en natuurlijk is, is dubbel zo duur met het label biologisch.

Onze eigen Nederlandse  cultuur wordt onderdrukt onder het motto discriminatie. Vrijheid van meningsuiting begint ook al in duigen te vallen, in feite onze vrijheid wordt steeds beperkter met loze onderbouwingen. Het wordt allemaal voor je bepaald en ze denken er goed aan te doen. Alles  is onderhevig aan verandering maar verandering wat echt essentieel is blijft uit. Wanneer worden deze illusies doorbroken?

Dan komen we aan met het vaccineren tegen covid-19, wel of niet. Gaat hierdoor alles weer terug naar het normaal? Willen we dit wel?  Het is ten opzichte van de gezondheid een noodzakelijk iets, maar komt het werkelijk ten goede. Het is nu een go with the flow, de wereld op zijn kop, helaas nog niets geleerd. Volgens de berichten is het merendeel voor en ook ik ben blij dat er een lichtpuntje komt om straks meer te kunnen doen.

In mijn eigen omgeving, velen die het aan hun voorbij laten gaan, waarbij frustraties aan de voorstanders en visa versa. Als ik vraag naar de redenen, bescherming voor jezelf en zo niet, op zijn minst voor anderen, zo gauw terug naar normaal. Voor de ondernemers en doe je dit niet, daarnaast ook zoveel meer doden en slachtoffers. In mijn ogen is dit emotionele chantage. De andere zijde, Bill Gates foundation of ze spuiten maar wat in, geen vertrouwen in de veiligheid of het is maar een griepje. Laat in God’s naam deze vrijheid bestaan en laat iedereen voor zichzelf beslissen, voor diegene die dit kunnen en willen. Onderzoek, trek bronnen na en ga op je gevoel af.

De dementerenden worden dit opgelegd, denk aan o.a. de mensen in verpleeghuizen, gehandicapten (verstandelijk of niet), en ergens logisch, ook dat ze daar beginnen, bij de meest kwetsbaren. Van sommige reacties schrik ik wel erg en vooral gericht op de ouderen, want die gaan zo wie zo gauw dood, om die als laatste te enten en jongeren en werkenden als eerste te beschermen. Westerse beschaafdheid noem ik dit. Ieders leven doet er toe en denk ik tevens aan de jongeren onder de 18 jaar, die worden helemaal niet geënt, maar het wel overbrengen. Ook zwangere vrouwen worden geadviseerd om het even zonder te doen.

We zijn er nog lang niet, te denken aan de mutaties die aan de gang zijn en nog besmettelijker moeten zijn. Vaccinatie is niet de oplossing, maar ik kies er wel voor. Het is degelijk onderzocht, men weet wat er in zit, echter op de lange duur is het afwachten, maar dat zien we dan wel weer. Zo kies ik weer niet voor de griep-prik, gewoon omdat ik daar het vertrouwen niet in heb en per seizoens-jaar altijd een gok is en niet weet wat er in zit.

Ergens gelezen dat covid 19 geen virus maar een energiestelsel is. Ik vind dit ergens wel een goede symbolische gedachten en zeker op zich een hele grote waarheid.

Ik herhaal… “Het gaat niet om valuta maar een bestaan voor mens, dier en natuur met wederzijds respect, voor vooral de Aarde, waar we niet naar willen luisteren en commercie de boventoon voert”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *