Vakantie en carnaval

Lekker vrij, 14 dagen lang, de eerste week alweer bijna voorbij. Grappig als ik mijn collega’s via Facebook voorbij zie komen met hun leuke foto’s en filmpjes in Rome. Ik geniet heerlijk van mijn rust en heb nu alle tijd voor mijn homepage. Trouwens nu ik het daarover heb, er zijn wat pagina’s toegevoegd over Shambhala en de dolfijn-energieën, kijk boven onder het kopje spiritualiteit! Nog niet helemaal compleet, maar ik ben er mee bezig.

Mijn artsenbezoeken is momenteel ook even rustig. Naar de gynaecoloog hoef ik niet meer terug, alles was in orde en geen sprake van een lichte verzakking.  Ook de cyste die mijn huisarts vond, was een soort van vleesboompje, een vrij onschuldig iets.  Daar was ik erg blij mee en dat betekent dat de over-actieve blaas een probleem op zich was en daarvoor nog opties open liggen. Medicatie was er één van en daar ben ik pas mee begonnen. Tot nu toe helpt het niet veel, al dacht ik in het begin wel, maar het is nog even afwachten, misschien dat de dosis nog verhoogd kan worden. Voor de bijwerkingen was ik gewaarschuwd en ondervind daarvan alleen hoofdpijn. Wat de andere opties aangaan, is dit afwachten en krijg ik bij het volgende gesprek te horen bij de huisarts.

Carnaval ligt nu in het verschiet en ben daar niet zo’n voorstander van. Vroeger toen ik jong was ging ik nog weleens uit, echter ik ben nooit een uitgaans-mens geweest. Wel de optochten vond ik altijd leuk en als een gek alaaf roepen om snoepjes te vangen voor de kinderen. Heb eens een jaar er niets van meegekregen, nog geen tv en het ging me helemaal voorbij. Het plan ligt er wel om dit weekend met mijn dochter naar de grote optocht in Heerlen te gaan.

Wat ik wel interessant vind, is de gedachte erachter, de maskerade en de ironie van de spot. De meeste zijn niet eens daar bewust van denk ik en meer bezig met drinken en plezier maken. Toegegeven, dat ik dit in het verre verleden ook niet wist en met de traditie gewoon in meeging. In feite is het één groot maskerade-feest waarbij je je mag voordoen als iemand anders en uiting mag geven aan hetgeen wat aandacht nodig heeft, vooral op de actualiteiten. De stad wordt immers via de burgemeester overgedragen aan prins carnaval en dan gelden er andere wetten en regels. In principe mag je dus de spot drijven met alles, maar hoeverre ga je daar in mee.  Het is net als met Satire, er zijn grenzen lijkt mij, maar niet iedereen houdt zich daaraan. Aan de andere kant kan het ook juist goed zijn om van bepaalde dingen bewust te worden en aanzet geeft tot nadenken.

Voor iedereen die het viert, alvast een hele fijne carnaval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *