Veranderingen

De Rijn in Lobith

Het zijn zware tijden en veel veranderingen zijn aan de gang. De inflatie zijn angstaanjagend en veel doemscenario’s komen in je hoofd. En dat niet alleen, er heerst op moment allerlei crisissen in het land. Het vertrouwen in het kabinet is weg en ik vraag me af wanneer slaan de stoppen door. Waar gaat het allemaal heen? Ik zou zeggen we zitten op de juiste koers al zitten we nog ver van de bestemming af. Het zijn dingen die moeten gebeuren en dat gaat met heel veel hoofdpijn.

De zomervakantie vond ik echt niet prettig, met name de hittegolven. Gelukkig ben ik er wel goed doorheen gekomen en ook mijn konijnen hebben het overleefd. Echter niet veel kunnen doen en was het veel hangen, daaronder zo rustig mogelijk blijven. Op een gegeven moment ging het met Noah, de zwarte kat niet goed. Na een dag tevergeefs zoeken zat hij verstopt achter de bank. Niet eten en drinken, ontzettend sloom en ik zag verder niks aan hem. Het eerste was zorgen dat hij zoveel mogelijk vocht binnen kreeg. Dit deed ik door nat voer met veel water te vermengen. Dat lukte aardig en de dagen erna ging het steeds beter. Ik denk dat hij flink door de warmte was bevangen.

Tussen de hittegolven door, naar mijn oudste dochter kunnen gaan. De hele familie weer na lange tijd gezellig bij elkaar en mijn andere kleinkinderen kunnen zien. Voor we aankwamen een stukje door Lobith gereden en langs de Rijn, daar waar de laagste waterstand van Nederland was. Een prachtig watergebied en je zag helaas ook wat de droogte had gedaan. De treinreis erheen viel nog wel mee maar op de terugweg, een enorme drukte en geen enkele zitplaats vrij. We hadden geluk dat we nog konden rijden want in de dagen erna ging de NS staken.

Ook was ik met Kimbles, Yzaira en Aaliya een dagje weg naar Gaia-zoo. Veel foto’s gemaakt, echter veel dieren hielden zich schuil en natuurlijk met die warmte. Toch was het leuk en hebben we ons geamuseerd. Veel zandsculpturen waren er te zien en geweldig hoe ze dat hebben gedaan.

Verder gaat het redelijk hier en ben blij dat ik weer kon gaan werken. Ze zijn bij het centrum nog bezig met de aircoolers. Het had eigenlijk al klaar moeten zijn want het is er verschrikkelijk warm en benauwd binnen. Het verloopt wat problematisch door de piramidevormige daken. Maar ja, nog even geduld en goed dat er weer natte dagen zijn en afkoeling is. Het duurt alleen een tijdje voor de warmte weg is. Hopen dat het voor de volgende zomer wel af is.

Creatief was ik niet erg goed bezig, gewoon de puf er niet voor en meer films gekeken, minder internet. Vandaar dat ik nu pas met een update kom en een time-out had. Daar zal zeker verandering in komen. Ondertussen heb ik wel wat foto’s om te delen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En over veranderingen, de Britse Queen Elisabeth II is er helaas niet meer en met het grootse respect moeten we afscheid van haar gaan nemen. Een prachtige vrouw die haar taak volbracht heeft zoals ze beloofd had. Een heel tijdperk heeft ze gediend tot op het laatst van haar leven, wat nu geschiedenis is. We krijgen nu een heel nieuw era met de nieuwe King Charles III. Zijn speech ontroerde me ontzettend, ook dat zijn volk hem ten volle heeft geaccepteerd, vind ik geweldig mooi. Hij zal het zeker ook heel goed gaan doen en is iemand die zeer ruimtelijk is en het beste heeft voor iedereen en onze aarde. Dat hij er nog lang mag zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *