Voornemens 2020

De hoogtij van Kerst mag voorbij zijn, ik blijf nog in de Yule-sfeer. De stille wintertijd, een leegte en een overgang naar 2020 die we opvullen met gedachten, voor mij dan. De levensboom, blijf nog even staan, het oude robuuste, met wensen en voornemens, het Licht en de Hoop. Een kerstboom heb ik al een aantal jaren niet meer, doch symbolisch een kleine lichtboom, die bij het altaar staat. Ik denk dat ik morgen of overmorgen, wat takjes ga verzamelen en daaraan drie wensen ga hangen. Eén voor mezelf, één voor een ander en één voor de wereld.

Ik heb wel meer bedenkingen en doelen, het is nu de tijd om die op te schrijven. Mijn nieuwjaarskaartje heb ik klaar en mijn voornemens, daar doe ik normaal niet aan, in de trant van niet-roken of afvallen, doch wel serieuze overwegingen wat beter of anders kan. Simpelweg met dit blog, wat ik kan meegeven, wat ik meer of anders kan doen zodat het niet saai wordt. In mijn leven van 2019, als ik achteruit kijk, kwam mijn creativiteit op een minpuntje, meer films en series en ja eigenlijk een kwestie van keuzes. Ergens moet ik een balans opmaken, eventueel een onwillekeurig lijstje maken, wat ongeveer zo komt uit te zien:

Meer naar buiten treden, reizen, bezoeken
Twijfelde om aan musical mee te doen, ga ik toch doen
Een vast tekenmoment nemen, idem dito borduren en diamond painting
Op gezonde dingen letten, minder snoepen
Geen onnodige dingen kopen, onnodige dingen wat ik heb, weg doen
Afmaken wat ik heb laten liggen zoals cursussen en werkjes
Meer workshops doen

Het is heel wat, wat zo naar boven komt, waarbij het belangrijkste… ruimte creëren, voor mezelf en de ander. 2020 mag van mij langzaam aan komen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *