Voornemens

 

Vanochtend is er een verbindingsvogeltje binnen gevlogen, met een lieve boodschap. Het heeft een mooi plekje gekregen naast mijn Mariaglas. Met dit mooie gebaar van een lieve collega geeft het weer een goede fibe en begin van het nieuwe jaar. Dit brengt me ook op goede voornemens, die ik trouwens niet alleen in het begin van jaar maak en eigenlijk het hele jaar door. Je blijft aan jezelf werken en als heks schaaf je altijd bij. Zoals de boodschap luidt, het doorbreken van negatieve patronen en maak contact met je gevoel.

We weten het, meer nog is het een steeds herhalend patroon waarin je herinnerd wordt voor wat goed voor je is. We zitten in de winter, alles is in ruststand en onderwijl gebeurd er toch veel, maar we zien het niet. Het is ook de tijd om te rusten en te bedenken wat je wilt of niet meer wilt. Een soort van bezinning zodat wanneer het leven uit de slaapfase gaat, op het gepaste moment het leven weer in actieve stand kan gaan zetten. De Maanfases lenen zich daar goed voor in combinatie met de seizoenen.

Zo ben ik nu begonnen om iedere dag wat te werken aan mijn concentratie. Nieuwe dingen uit proberen, iets leren en wel zo op een manier dat het me rust geeft. Dus niet al te actief, van de ene tak naar de andere, en voor mezelf uitzoeken wat voor nu werkt. Ik heb zoveel plannen in mijn hoofd, echt voor nu niet het goede moment. Als ik eraan denkt geeft het meer onrust. De tijd om terug te trekken en naar binnen treden. Laathet gebeuren en al het andere komt ook op zijn tijd. Vooral geen grote schoonmaak houden ofwel aan grote activiteiten beginnen.

Zoek de ontspanning op, lezen, mediteren, kleuren, tekenen, borduren, muziek en films, en omring je met de mensen die je dierbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *