Vrolijke Pasen!

Het was een hele hectische week en veel dingen gingen mis. Ik had het al over heftige energieën die nu spelen en dit kwam ook tot uiting bij het werk in het moedercentrum. Zo rustig als het was, kwam daar zo verandering in. Programmaboekje klaar, juiste versie naar de drukker sturen, maar het was niet de juiste versie. Techniek faalde aan alle kanten, plaatjes verdwenen uit het document bij omzetting, zonder enige handeling daarvoor en verscheen de volgende dag weer. Ik de rust zelf werd er ook onrustig door en het frustreerde iedereen die daar mee te maken had. Conclusie dat alles op zich liet wachten en complete foute boekjes.

Teveel geld om nieuwe te laten drukken, dus moesten ze handmatig gerectificeerd worden. Er kwam tijdsdruk omdat een collega vrijaf had voor naar het ziekenhuis. Daarom vroegtijdig dicht en vanwege de crematie-uitvaart van onze beheerder, daarnaast voorbereidingen voor de paasbrunch. Gelukkig kwam alles wel goed, echter vaak als iets mis gaat komen er zoveel andere dingen ineens bij waardoor je het even niet meer aan kan, wat erg verward en frustreert. Als ik thuis was merkte ik dat goed en moet je je zien op te laden en even alles laten begaan. Even een dutje in de middag, aan niets meer denken, time-off en werd wakker na 2 uur.

De crematie-uitvaart van onze naaste collega was zeer emotioneel maar wel heel mooi. Ook daarin werd de imperfectie benadrukt over iemands leven en toch een goed einde kreeg. Hij had geen gezin, zijn leven ging niet over rozen, geen schooldiploma’s, zijn plekje niet kunnen vinden, maar wel bij alle maatschappelijke voorzieningen als conciërge en beheerder van ons gebouw. Zelfs de kinderen van de school noemden hem Meester Hans. Hij had uiteindelijk een plek gekregen waarin hij zichzelf kon zijn. Een “gouwe gozer”, zo stond in zijn bidprentje en dat was hij ook.

Ik heb het paasverhaal van de “Passion” bekeken, werkelijk prachtig, van begin tot eind. De stotterende Ruud de Wild als verteller, het stoorde mij helemaal niet. Ik vond het geweldig en het viel niet eens zo op, alsof iemand in je eigen woonkamer aan het vertellen is. Heel gewoon en menselijk, en met gevoel. Waarom moet alles zo perfect zijn en daar gaat Pasen ook over. Iedereen en alles heeft zijn gebreken, is in proces en alles komt zoals het komen moet, goed of fout. Iedereen draagt zijn eigen steentje bij ofwel zijn kruis, je kan iedereen tegenkomen, maar ook jezelf.

Maak er een mooie Pasen van… alles komt uiteindelijk goed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *