Waar blijft de sneeuw?

Nog niet zo lang geleden kregen we een klein laagje, niet echt noemenswaardig maar ik vond het leuk om weer eens een wit dekje te zien. Het wordt steeds zeldzamer, zelfs mensen gingen massaal naar Vaals, en dat in corona-tijd. Nu weerberichten dat het hele land besneeuwd zou worden, echter ook maar van korte duur. Iedereen verheugd zich op de 5-6 cm laag en tot nu toe nog niet in Limburg. Wel in Brabant en Zeeland dwarrelen er vlokjes, het zal dan hier wel vannacht gaan gebeuren. Kim heeft al de slee klaar staan, helaas ben bang dat het daarvoor te weinig zal zijn. We zullen het gaan zien.

De feestdagen zijn voorbij en we hadden het klein gehouden. Eigenlijk in voorgaande jaren ook, dus zoveel anders was het niet. Ik vind het altijd wel een bijzondere tijd, de gezelligheid en de sfeer naar elkaar toe. Oud op nieuw, ik hoopte op geen vuurwerk. Het is mooi als het binnen de proporties is, maar hier zijn het bommen die ze afgooien en behoorlijk irritant. Ondanks het verbod ging dit gewoon door en al weken daarvoor. Velen die het niet meer leuk vinden en ik denk, het is een kwestie van tijd, dat ze hun eigen ruiten gaan inslaan en de overheid ook eens bij zinnen komt.

Onlangs de 1e verjaardag gevierd van Yzaira en de familie gelukkig weer es bij elkaar, op de twee oudste kleinkinderen na. Tja, niet genoeg plek in de auto. Het was wel erg leuk en gezellig, en konden we ons na lange tijd op een normale manier zien en bij praten. Het is zo anders dan met video-bellen. Kim had een mooie verjaardagstaart besteld en die ging er goed in bij iedereen. Op de foto ziet Yzaira er wat droevig uit, maar het kan ook goed een lachebekkie zijn hoor. Gewoon een momentopname, en deze onder fotografie, met dat traantje, zo apart en vond het wel een ontroerend plaatje.

Dan wat er in de wereld gaande is… allemaal zo verontrustend. Amerika, bestempeld als een bananen-republiek, vooral met Trump aan de leiding. Hier in Nederland net zo, hier  gaat het ook niet zo goed. Het kabinet afgetreden vanwege de kindertoeslag-affaire en dat net als er een crisis gaande is. Maar het is schandalig en zou niet moeten. De bestorming van het Capitool in Washington, met open mond dit zitten volgen. Het is zekers de aanleiding van Trump, maar kan niet zeggen zijn schuld, tenminste wettelijk. Maar alles op alles zetten om gelijk te krijgen, gaat toch wel te ver. Een hele hoop onwetendheid en zou iedereen individueel daarop aanrekenen. Hopelijk komt met Biden een stukje rust terug, want het is jammer die verdeeldheid. Die vind je ook bij het corona-beleid, ik denk waar ook ter wereld.

Om met iets leuks af te sluiten, mijn dochter Sheila heeft zich 2 jonge konijntjes aangeschaft. Het zouden twee meisjes moeten zijn, maar voor de zekerheid zou ze nog naar de dierenarts gaan, voor ook een algehele check. Ze heten Slinky en Cash, wie bedenkt zoiets  🙂

En ben net gaan kijken buiten en de eerste sneeuwvlokjes zijn hier begonnen. Hopen dat er morgen een sneeuwbedje ligt…

 

 

 

4 reacties

  1. Ahhhhhj wat lief allemaal

  2. Ik vond het ook erg gezellig. En hopelijk blijft de sneeuw deze keer wel eventjes liggen. ⛄️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *