Waar blijft het mooie weer?

Het is lente en april heeft met lichte vorst te maken, voor de tijd van het jaar, erg koud. Daar zou volgende week verandering in komen, ik snak ernaar. Het werk in de tuin blijft daardoor ook liggen. Ik hoop dat mijn bloembollen die ik pas in de grond gestopt heb, er tegen kunnen. Het is afwachten.

Thuis gebeurd niet veel, het zelfde saaie routine en wordt tijd dat er meer versoepeling komt. Je kunt gewoon niets ondernemen en ze zijn daar mee bezig maar jeetje, door middel van testen. Allemaal prima, het is alleen niet helemaal betrouwbaar. Er staat een proef-evenement klaar door radio 538, een Oranjefeest in Breda met 10.000 bezoekers en uitverkocht. Het ziekenhuis aldaar heeft een petitie opgestart en hebben al 100.000 handtekeningen  tegen dit evenement en ik vind terecht. Een hele domme zet van het kabinet.

Op sommige locaties zoals een dierentuin, een museum en Madurodam, mogen als proef open, met alleen testen. Werkt het, dan gaan die testen €7,50 per persoon kosten.  Een test die maximaal 40 uur geldig is en gedaan is bij een teststraat, na je een kaartje heb gekocht. Mijn eerste gedachte, mooi voor de elite en heb je geen auto, wordt dat lastig want de teststraat ligt niet in de buurt en voor een doorsnee gezin met 2 kinderen, een dure aangelegenheid. Ook de horeca moet het nog steeds ontgelden en alle andere niet-essentiële winkels. De avondklok is wel door de zomertijd een uur verkort en that’s it. Waar dit alles naar toe gaat weet ik niet, ook het vaccinatiebeleid blijft maar aanmodderen.

Ik heb nog steeds geen oproep voor een prik en vraag me daarbij af hoe dit in de toekomst uit gaat zien, voor als de meeste geprikt zijn. Het is niet voor onbepaalde tijd en met die mutaties. Niets anders dan laat maar lopen en voorzichtig blijven. Toch blijven die frustraties en zorgen innerlijk aanwezig. Door angst wil ik me niet laten leiden en tja het is niet anders. Go with the flow!

Onlangs een consult gesprek gehad met mijn oogarts over het gezichtsveld onderzoek. Alles zag er netjes uit en voorlopig wordt hier niets mee gedaan. Wel heb ik last van hangende oogleden en bij het linkeroog door het litteken, erger dan de rechterkant. De vorige oogarts kwam aan met een ooglidcorrectie en ik haalde dit bij deze arts weer aan. Eind deze maand krijg ik een intakegesprek hierover bij weer een ander arts. Of ik het ga doen weet ik nog niet en de vraag is of het vergoed wordt. Waarschijnlijk wel maar of het echt voordelen heeft in betrekking tot mijn zicht, moet nog besproken worden.

Met de bekkenbodemtherapie ben ik mee gestopt. Meer dan een jaar mee bezig geweest, en vond het nu wel welletjes. Weliswaar kreeg ik de fysio via de telefoon, maar kreeg voldoende handgrepen om te oefenen en dat moet ik blijven doen. Het heeft verbetering gebracht, echter is het een spiraal bij mij met ups en downs. Ik weet waaraan ik moet werken en vooral veel drinken. Eigenlijk zou ik een bezoek naar de uroloog moeten maken maar dat vertik ik nog omdat ik weet dat het dan om een operatie gaat. Ik durf dat nog niet aan, bang voor verergering.

Gisteren de begrafenis gevolgd van prins Philip, de Duke of Edinburgh. Hij leek mij een geweldige man te zijn, buiten zijn jachtinstinct om. Dat was met onze prins Bernard net zo. Jagen op wild en later het wereldnatuurfonds steunen. Ik vond het leuk dat hij in één van zijn interviews te kennen gaf dat prins Bernard de enigste was die hem mocht. Prins Philip, het soort van mens die nooit overgaan en zo het lijkt, de eeuwigheid hebben. Toen hij laatst in het ziekenhuis kwam, leek er niets verontrustends te zijn. Het ging allemaal goed, volgens zijn familie en toch had ik er een ander gevoel bij en denk dat dit meerdere hadden. Als naaste weet je het denk ik wel, maar ontken je, je wilt het niet weten. Zo herkenbaar!

Het was een mooi afscheid, geen poespas zoals hij gewild had. Wel vond ik jammer dat er geen persoonlijke elementen bij waren in de vorm van een voordracht maar misschien wilde hij dat ook niet. De persoonlijkheid zelf zat hem in de landrover, de pony’s en de medailles die uitgestald waren op het altaar en dat was op zich al heel bijzonder en uiteraard zijn eigen muziek. May he rest in peace!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *