Wat is fake?

Momenteel zit ik thuis en moet rusten, eergisteren geopereerd aan mijn rechterooglid en dat ging volgens de arts goed. Ik stond voor de keuze om weer aan het andere linker-ooglid geholpen te worden of het rechter lager te maken vanwege de symmetrie. Het linker was goed, dus paste daarvoor en vroeg de symmetrie zo goed als kan gelijk te maken.

Na twee dagen kijk ik in de spiegel en denk jeetje me nee. Het rechteroog hangt veel lager, maar misschien dat dit bijtrekt. De operatie zelf verliep niet zo als eerst, was pijnlijker en er moest steeds verdoving bij gegeven worden. Ik ben blij dat het achter me ligt en nu hopen dat er geen irritaties volgen, buiten dat het er nu flink gezwollen en bont en blauw uitziet. Over anderhalve week, moeten de hechtingen eruit en dit mocht bij de huisarts, mits zij ermee akkoord gaat. Spaart me een ritje naar Maastricht.

Bij het moedercentrum begint het zowat te lopen, het was er zo stil en ik had er weinig te doen. De meeste covid-maatregelen zijn nu opgeheven en iedereen mag er weer binnen lopen. Activiteiten komen op gang, de dagelijkse lunches zijn van start gegaan en ook de culturele wereldlunches eens in de maand zal hoogstwaarschijnlijk een nieuw begin krijgen. Wel hoor je links en rechts, dat de besmettingen oplopen. Het wordt als een griepje gezien en mensen blijven testen. Tot nu toe nog altijd de dans ontsprongen en heb een paar testen in huis, maar nog geen reden gehad om het te gebruiken.

Wat het boosteren aangaat laat ik het nu voor wat het is. Wil je reizen, raden ze nog steeds aan om je te laten vaccineren omdat er andere landen zijn die erom vragen. Medisch niet meer noodzakelijk en toch hangt daar de verplichting nog om de hoek bij overheidsinstanties. Het was van begin af aan al niet meer te vatten voor mij, maar ze blijven aan de gang. Als dit geen fake meer is.

Dan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, een harde realiteit waarbij net als bij de covid-maatregelen een flinke verdeeldheid geeft. Grote Tech-bedrijven zoals facebook die overal censuur oplegt, maken voor jouw uit wat fake is of niet. Wel de haat tegen de Russen (voor even zeggen ze), laten gaan. In wat voor wereld leven we nu? Wie bepaald wat fake is of niet? Ik kan niets anders doen dan in de helikopter-fase gaan en al die verschrikkelijke berichten laten voor wat ze zijn. Het betekent op je eigen oordeel afgaan, maar wel eentje in liefde en er naar handelen.

Zoveel lieve goede Russen zijn er hier in Nederland, en overal in de wereld. Zij willen geen oorlog en fungeren zelfs als tolk. Het doet me denken aan mijn opa, een Nederlandse Limburger met een Duitse moeder en zij tijdens de 2e wereldoorlog ook moest wijken voor de Duitsers en opkwam voor Nederland. De innerlijke haat tegen de Duitsers die lang na de vrede bij mijn opa bleef, met andere woorden een gewortelde nasleep had. Veroordeel niemand op nationaliteit, ieder mens is uniek en toch ook zijn we allen eender. Ga op je gevoel af en doe alles wat mogelijk is om in liefde te zijn.

We zitten in een grote energie-shift en velen verkiezen nog om in de 3D te zijn waarvan er zich bot vieren op de media of elders een heftige strijd aan gaan. Ook zijn er velen lichtwerkers, sterrenkinderen, hoog-gevoelige mensen die massaal rond deze tijd zijn gekomen die kiezen voor een andere weg, een betere wereld die nu op zijn kop staat. Dualiteit hoort nu eenmaal bij deze wereld waarbij de evaluatie nu zichtbare kenmerken heeft. Het is een paradoxaal gebeuren, niets lijkt te zijn voor wat het zou moeten zijn. Vertrouw op het Licht, juist in het donkerste van het donkerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *